AFTENSMAD / OPSKRIFTER / PIZZA

VEGANSK PIZZA MED KARTOFLER, GRØN PESTO OG RØDLØG

Så er det efterhånden tredje gang, der serveres vegansk pizza for venner og familie, og nu er det selvfølgelig også jeres tur til at få opskriften! Jeg kan kun være totalt begejstret for denne kartoffelpizza, der virkelig fungerer så godt, og som veganere og ikke-veganerer spiser med stor glæde hjemme ved mig! Dermed også sagt, skal man præsentere sin omgangskreds for det veganske køkken, så kan det ofte være en fordel at starte ud med noget genkendeligt som pizzaen. Det er ikke noget fuldstændigt nyt, men noget som enhver kan forholde sig til, og måske bemærker de ikke engang, at der mangler kød og ost, når alternativet er så godt?

PIZZADEJ (TIL 2 STORE)

2,5 dl lunkent vand
20 g gær
1 tsk salt
0,5 tsk sukker
0,5 tsk citronsaft
400 g hvedemel

  1. Rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt salt, sukker og citronsaft og rør igen.
  3. Tilsæt lidt mel ad gangen og ælt dejen godt, til den er elastisk.
  4. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse i omkring 3 timer. Læg et viskestykke over.
  5. Tænd ovnen på 220 grader.
  6. Form dejen til to kugler (lad dem eventuelt efterhæve i 15 minutter).
  7. Rul dejkuglerne helt tyndt ud til to store pizzaer.
  8. Hjælp dem på et stykke bagepapir ved at rulle dem omkring kagerullen.
  9. Klar til fyld!

TRICK TIL SPRØD PIZZABUND
Mit trick til en sprød pizzabund er først og fremmest at rulle bundene så tynde som muligt. Derudover forsøger jeg at få mine bageplader så varme som muligt (i mangel på en pizzasten!). Altså lader jeg mine to bageplader blive i ovnen fra start, og flytter først pizzaen på bagepladen, når den skal ind i ovnen.

VEGANSK PIZZA MED KARTOFLER, GRØN PESTO OG RØDLØG

OPSKRIFT (PASSER TIL 1 STOR PIZZA – LAV EVT. DOBBELT PORTION, HVIS DU VIL HAVE TIL BEGGE BUNDE)
3 – 4 små kartofler (vasket og i papirstynde skiver)
1 rødløg (i tynde ringe)
Oregano
Salt

BASILIKUMSPESTO
50 gram pinjekerner
1 hel dusk frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 spsk olie
0,5 dl vand
2 spsk gærflager (kan udelades, men giver pestoen en lækker ostet smag)
1 tsk salt

FREMGANGSMÅDE

  1. Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender, og blend til du har en grov, men cremet masse.
  2. Klargør kartofler og rødløg.
  3. Smør pestoen på pizzabunden og fordel derefter kartofler over hele pizzaen.
  4. Top med løgringe, oregano og et lille drys salt.
  5. Bag i ovnen i ca. 10 minutter eller indtil de har en sprød kant.
  6. Velbekomme!

No Comments

    Leave a Reply