KAGE / OPSKRIFTER

VEGANSK JORDBÆRLAGKAGE

Efter en dejlig fest i lørdags for min søster og svoger gik søndagen forholdsvist roligt. Søren og jeg sov længe, der blev tid til endnu en tur i Vesterhavet, og hen ad eftermiddagen fik mor og jeg plukket en masse søde jordbær. Der blev indtaget en del under selve plukningen, men vi var heldigvis stadig så effektive, at der kom en stor mængde med hjem. Lidt til fryseren, lidt til spisning om eftermiddagen, og så skulle jeg selvfølgelig eksperimentere med en vegansk sommerlagkage. Selvom familien var lidt skeptiske overfor den “falske” flødeskum, så blev den alligevel spist med velbehag! Perfekt til de kommende sommerdage 🙂

INGREDIENSER

LYSE BUNDE 
3 spsk chiafrø (blandet med 12 spsk vand)
300 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
170 g plantesmør
250 g sukker
3 tsk vaniljesukker
3 dl plantemælk (jeg brugte sojamælk med vanilje fra Naturli)
Skallen fra 1 stor citron

JORDBÆRSKUM
350 ml cuisine soya fra Alpro
15 jordbær
evt. 3 – 4 spsk jordbær syltetøj

PYNT
15 – 20 jordbær i tynde skiver
5 – 6 hele jordbær med stilk
evt. lidt chiafrø

FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd ovnen på 175 grader, og smør en rund springform med lidt plantesmør.
  2. Bland chiafrø med 12 spsk vand i en lille skål og lad trække i 5 – 10 min.
  3. Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål.
  4. Bland smør, sukker og vaniljesukker i en ny skål og rør til en cremet masse.
  5. Tilføj chiablandingen til den cremede masse og rør grundigt sammen.
  6. Hæld sojamælk, citronskal og melblandingen i massen, og rør godt rundt.
  7. Fordel 1/3 af dejen i springformen – Har du tre kageforme i samme størrelse, bager du dem selvfølgelig bare over en gang.
  8. Bag bundene i ca. 20 minutter afhængigt af din ovn – og jeps, jeg var dårlig til at give mine tre bunde samme tid… derfor de tre forskellige nuancer :)))
  9. Køl kort bundene af i formen, og tag dem derefter ud for at køle helt af.
  10. Har du kun en form: Gentag ovenstående to gange mere, så du i alt får 3 bunde.

JORDBÆRSKUM

  1. Pisk flødeskummet i en stor skål til det er godt stift.
  2. Mos jordbærerne i en si, så væden kommer fra.
  3. Bland jordbærene i flødeskummen og pisk endnu engang.
  4. Tilføj eventuelt jordbærmarmelade, hvis du gerne vil give skummet lidt ekstra smag.
  5. Stil på køl, mens du skærer de øvrige jordbær ud i tynde skiver.

SAML LAGKAGEN 

  1. Saml lagkagen med skiftevis bund, tynde jordbærskiver og jordbærskum.
  2. På toppen smøres et tyndt lag jordbærskum, hvorefter der pyntes med hele jordbær samt drysses med lidt chiafrø.

No Comments

    Leave a Reply