FROKOST / MADPAKKE / OPSKRIFTER

SNURRER MED SPINAT, PERSILLE, MANDLER & HVIDLØG

Nøøøøj hvor var I mange, der gerne ville have fingrene i den her opskrift! Og som I ønsker, skal I få. Og ja, I havde jo nok også fået den alligevel, haha. For opskriften fortjener at blive delt, da snurrerne er både velsmagende og ikke mindst smukke! Bagværk der er perfekt til madpakken eller til den lille sult. Og så smager de simpelthen så så godt, når de kommer lige fra ovnen – helt sprøde og velduftende 🙂

Jeg har forsøgt mig med noget nyt denne gang. Nemlig en video, hvor jeg gennemgår hele opskriften fra start til slut. Selv havde jeg nemlig lidt svært ved at greje, hvordan jeg fik lavet en pæn og ikke misdannet snurre. Men det viste sig jo at være ret så let, da jeg lige fik ordentligt styr på teknikken! Jeg håber derfor, at I vil tage godt imod mit lille videoprojekt – måske der kommer flere af slagsen i fremtiden 🙂

Opskriften giver 16 snurrer 

DEJ
50 g gær
5 dl lunkent vand
2 tsk. sukker
2 tsk salt
200 g rugmel
700 g hvedemel

  • Opløs gæren i vandet, og tilsæt efterfølgende sukker og salt.
  • Rør melet i lidt ad gangen, og ælt dejen godt, til den er smidig.
  • Læg dejen i en skål med et viskestykke over, og lad den hæve i omkring 1 time.
  • Lav imens fyldet til snurrene!

SPINAT- OG PERSILLE FYLD 
150 g spinat
1 bundt persille
100 g mandler
2 – 3 fed hvidløg
Saften fra ½ citron
2 tsk salt

  • Blend alle ingredienserne i en blender eller i en høj skål med en stavblender.
  • Smag eventuelt fyldet til med mere salt og citron.
  • Klar til at samle snurrene!

KLARGØRING OG BAGNING

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Del dejen i to lige store kugler.
  • Rul den ene klump dej fladt ud på bordpladen i størrelsen 30 x 50 cm.
  • Fordel halvdelen af pestoen på den ene side af dejen.
  • Fold den ene side af dejen over den anden, således at alt fyldet er dækket.
  • Skær nu først dejen i strimler af 3 centimer (omkring 8 strimler i alt), og giv derefter strimlerne et snit i midten, der går næsten hele vejen igennem på nær 1 centimeter for oven.
  • Sno alle strimlerne om sig selv, og form dem til en snurre.
  • Gentag hele processen med den anden halvdel af dejen, og kom alle snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag snurrerne i ovnen i cirka 20 minutter alt afhængigt af din ovn – husk at holde øje!
  • Server gerne snurrene med citronsaft, salt og persille.