AFTENSMAD / FROKOST / OPSKRIFTER / PASTA

PASTA MED CREMET GRØNTSAGSSOVS

Jeg fik ud af ingenting lyst til en cremet pastaret til frokost i dag. I ved, sådan en rigtig smovset creme, der næsten er for meget, og så alligevel ikke. Lidt som spaghetti carbona, men i stedet fyldt med gode grøntsager og selvfølgelig 100 procent plantebaseret. Retten er lavet ud fra de grøntsager, vi allerede havde i køleskabet, og ret heldigt havde vi alt, hvad der for mig skulle til for at lave en god pastaret med grøntsager. Nogle gange har man lov til at være heldig og slipper for at skulle ud og handle ind. Har du nogle øvrige grøntsager i køleskabet, som du synes passer godt til retten, så brug dem endelig!

Giver 2 store portioner 

INGREDIENSER

250 g pasta
2 fed hvidløg
2 rødløg
3 forårsløg
En håndfuld frisk persille
En halv squash
100 g svampe
75 g frisk spinat
1 håndfuld ærter – dem fra frost fungerer fint, hvis ikke du har friske ærter
250 ml soya cuisine – tilsæt eventuelt mere, hvis du ønsker ekstra meget creme, mums
2 spsk gærflager
Salt og Peber
Evt. friske krydderurter til topping
Olie til stegning

FREMGANGSMÅDE

Sæt pastaen over kog i en gryde med vand og salt, og kog efter posens anvisning.

Hak hvidløg, rødløg og forårsløg helt fint, og svits det på en stor pande med lidt olie. Tilføj finthakket persille og steg kort igen. Når løgene er bløde og klare, tilføjes squash, der ligeledes er hakket i små stykker, og svampe, der er skåret i skiver. Tilsæt nu de resterende grøntsager – spinat og ærter – og steg, indtil spinaten er blød og faldet sammen.

Tilsæt soya cuisine og lad det hele simre i et par minutter, til sovsen er godt blandet med grøntsagerne. Når retten har en tilpas tyk konsistens tilsættes gærflager, og retten smages til med salt og peber.

Hæld vandet fra pastaen, og bland nu pastaen med grøntsagscremen. Bland forsigtigt, og server i to store skåle med friske krydderurter på toppen.

Velbekomme!

No Comments

    Leave a Reply