AFTENSMAD / OPSKRIFTER

HVERDAGSWOK MED TOFU, NUDLER & NØDDEDRESSING

En ny uge er startet, hvilket for de fleste familier betyder mere tid til arbejde samt praktiske gøremål, og mindre tid alt muligt andet såsom tid i køkkenet. Derfor skal madlavning også nogle gange bare være super nemt. Eller det er faktisk altid dejligt, når det er nemt – men selvfølgelig uden at gå på kompromis med både smage og vigtige næringsstoffer. Og her synes jeg simpelthen, at wok er sådan en fantastisk ting! Det går hurtigt, smager godt, og samtidigt kan man få spist utroligt mange gode grøntsager, også dem der måske synger på sidste vers i køleskabet, og som man ikke lige har fået brugt i sidste uges løb. Brug derfor også kun ingredienslisten som en vejledning, da alverdens grøntsager gør det godt i wokken! Hav en dejlig mandag og fortsat god uge!

WOK MED TOFU, NUDLER & NØDDEDRESSING

1 rødløg skåret i skiver
1 almindeligt løg skåret i skiver
1 pakke røget tofu fra Aldi
4 små gulerødder i tynde strimler
1/2 gul peber i strimler
1/2 squash i halve skiver
2 håndfulde frisk spinat hakket groft
200 g nudler
salt og peber
olie til stegning

Nøddedressing
2 spsk tahin
2 spsk peanutbutter
1/2 tsk salt
1 dl kogt vand – eventuelt lidt mere hvis du ønsker en tyndere dressing

FREMGANGSMÅDE

Klargør alle grøntsagerne og tofuen som angivet i ingredienslisten. Varm en wok (alternativt en stor pande) med olie, og steg først rødløg og løg i et par minutter, hvorefter tofuen tilføjes og ligeledes steger med i et par minutter. Efterfølgende tilsættes gulerødder, peber, squash og spinat. Lad hele blandingen stege, til grøntsagerne er bløde. Kog imens nudlerne efter posens anvisning. Til aller sidst laves nøddedressingen ved at blande alle ingredienser, hvorefter den hældes ned til grøntsagerne og tofuen i wokken. Rør godt rundt, og server derefter sammen med nudlerne. Velbekomme!

No Comments

    Leave a Reply