OPSKRIFTER / SPONSORERET / TILBEHØR

Opskrift på havremælk

Plantemælk er dyrt, hvis det skal købes i butikkerne. Særligt hvis det ikke er på tilbud. Så koster 1 liter gerne 20 kroner. Og indrømmet, jeg køber det i store mængder. Slæber gerne adskillige liter hjem, hvis der nu oven i købet er tilbud. Det er den nemme løsning, men helt klart også den dyre. For man betaler jo mildest set bare for vand og havregryn, når det er havremælk. Det er vitterligt ikke andet. Heldigvis fandt jeg i går ud af, hvor nemt det er at lave sin egen plantemælk. Jo faktisk nærmest nemmere end at skulle gå ned i supermarkedet efter det (hvilket jo så også er lidt besværligt for os lige pt). De fleste har en pose havregryn stående i køkkenskabet, og så er det simpelthen bare med at komme igang 🙂 Alle ingredienser skal bare en tur i blenderen, og så skal mælken sies i en nøddemælkspose. Super nemt og ikke mindst billigt!

Ingredienser til havremælk

200 g havregryn
1.5 liter vand
1 knivspids salt

For en sødlig havremælk tilføj også:
3 spsk sirup
1 tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde

Tilføj havregryn, vand og salt i en blender. Blend rigtig godt, til havregrynene ikke kan blendes mere ud. Hvis du ønsker en sødlig havremælk tilføj da sirup og vaniljepulver og blend endnu engang. Smag eventuelt til undervejs, så havremælken får din ønskede sødme. Du kan desuden tilføje mere vand, hvis du synes, mælken er for tyk.

Find en stor skål elle bøtte frem. Hæld havremælksblandingen op i en nøddemælkspose (jeg brugte denne fra simpelt.dk), og lad mælken løbe ned i skålen/bøtten nedenunder. På den måde får man en helt klar og fin havremælk uden havregrynsrester. Hjælp gerne havremælken på vej ved at klemme godt på posen. Det vil tage 5-10 minutter at få al mælken ud.

Hæld den færdige havremælk på flasker eller hvad du nu har til rådighed. Havremælken kan holde sig et par dage på køl og skal omrystes inden brug. Havremælken kan med fordel lunes, hvis den skal bruges i kaffe.

Opskriften er lavet som led i samarbejde med Simpelt.dk

No Comments

    Leave a Reply