AFTENSMAD / OPSKRIFTER

AARSTIDERNE – VEGANSK BURGER

Som mange af jer nok ved, køber jeg aarstidernes veganske måltidskasse hver uge. En løsning der fungerer så godt for Søren og jeg, fordi vi hverken skal tænke på at handle ind eller finde på, hvad vi skal lave. Før i tiden kørte vi meget i de samme retter, fordi fantasien ofte slap op midt i ugen, og samtidig handlede vi nærmest hver dag, fordi vi altid liiiige manglede et eller andet (noget der altså kan blive ret dyrt i længden, når der altid lige ryger lidt ekstra ned i kurven). Det er derfor ikke nogen hemmelighed, at jeg er ret stor fan af deres kasser, samtidigt fordi jeg ved, at jeg i hvert fald får mindst et rigtig godt og sundt måltid til aften, da det for mit vedkommende nemt kan blive en hurtig og knap så spændende frokost, hvis jeg har travlt i løbet af dagen.

En af retterne i sidste uges veganerkasse var denne burger, også kaldet sloppy joe med syltet rødløg, rucola og avocado. En virkelig lækker burger med et bønnealternativ i stedet for en bøf! Tænker uden tvivl, I sagtens ville kunne lave den til jeres mænd, uden de ville brokke sig 😀

Opskriften stammer selvfølgelig fra aarstidernes hjemmeside – se den her

BURGER TIL 1 PERSON

INGREDIENSER: 

1 bundt rucola
1 avocado (i tynde skiver)
½ chili (¼ i ringe, ¼ finthakket)
1 dl eddike (fx æbleeddike)
1 dl sukker
1 rødløg (flækket og i tynde skiver)
1 løg (i tern)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 karton hakkede tomater
1 karton kidneybønner (drænet og skyllet)
1 burgerbolle
½-1 lime
olivenolie
salt
sort peber

FREMGANGSMÅDE: 

1. Skyl og klargør grøntsagerne efter anvisning i ingredienslisten. Anret rucola, avocado og chiliringe på et lille fad eller en tallerken.

2. Kom 1 dl eddike og ½-1 dl sukker i en lille kasserolle, og varm det op, til sukkeret er smeltet. Tilsæt det fintsnittede rødløg, lidt salt og sort peber, og kog op. Sluk for varmen, og lad løgskiverne trække i lagen, til du skal spise.

3. Sauter det gule løg og hvidløget klart og blødt i lidt olie i en gryde eller på en pande med høje kanter. Hæld de hakkede tomater på, og lad det koge op.

4. Dræn vandet fra de kogte kidneybønner, skyl dem, og afdryp dem.

5. Kom kidneybønnerne i tomatsaucen, og lad det småboble i 8-10 minutter.

6. Flæk imens bollen, og lun den på en brødrister.

7.  Dryp avocadofileterne med limesaft.

8. Smag tomatsaucen til med finthakket chili, salt og peber.

SERVERING:  
Fyld den lune bolle med rigeligt af bønneblandingen, rucola, avocado, syltet rødløg og chiliringe, og spis.

No Comments

    Leave a Reply