DESSERT / KAGE / OPSKRIFTER

VEGANSKE SNICKERS

Jeg har efterhånden set veganske snickers overalt på de sociale medier de sidste par uger. Og da jeg for nyligt også begyndte at få øje på dem i diverse supermarkeder, så blev fristen simpelthen for stor. Jeg har derfor følt mig nødsaget til at kaste mig ud i projektet om at lave dem selv i en veganer-venlig udgave 🙂 Man kan på sin vis godt kalde dem en sundere form for snickers i den forstand, at de er lavet af gode og sundere ingredienser til forskel fra den snickers, man kender i supermarkedet. Men at kalde den veganske udgave kalorielet, ville være synd at sige 😉 Til gengæld er de voldsomt gode og frembringer den helt rigtige snickerssmag. Er du bare det mindste i tvivl, så lav dem – du bliver ikke skuffet!

Opskriften giver ca. 12 barer

KIKSEBUND
4 dl havregryn
3 spsk kokosmælk (den tykke del)
1/2 tsk salt
1/2 – 1 tsk vaniljesukker
3 spsk agavesirup
1 spsk hørfrø
2 store spsk peanutbutter

KARAMELLAG MED NØDDER
20 store dadler uden sten (svarer til ca. 250 g)
1 spsk peanutbutter
2 spsk kokosmælk (den tykke del)
1 tsk salt
100 g peanuts

CHOKOLADEOVERTRÆK
100 g mørk chokolade (uden mælk)

FREMGANGSMÅDE

Blend havregryn til mel i en blender. Put de øvrige ingredienser i, og blend til det hele kan samles til en dej. Beklæd en form i størrelsen 12 x 22 med bagepapir, og læg kiksebunden i. Tryk bunden fast – brug eventuelt et glas til at give den en ensformig overflade samt mase den helt sammen.

Put alle ingredienser til karamellaget på nær peanuts i en blender. Blend til du har en ens karamellignende masse. Fordel karamellaget over kiksebunden. Læg peanutsene over, og tryk dem gerne ned i karamellaget, så du får en forholdsvis lige overflade. Sæt det hele på køl, mens du smelter chokoladen.

Smelt chokolade i en skål over kogende vand. Når chokoladen er smeltet kommes den over karamellaget med peanuts. Fordel chokoladen pænt med en dejskraber, og kom fadet på køl i en god times tid, til det hele har sat sig.

Skær dine snickers ud i den ønskede størrelse – personligt synes jeg, at mindre hapsere er passende, da man ikke behøver så meget ad gangen 🙂

Velbekomme!

No Comments

    Leave a Reply