AFTENSMAD / OPSKRIFTER

VEGANSKE HOTDOGS MED SALAT

Vi elsker hotdogs herhjemme. Elsker nemheden i hurtigt at kunne bikse noget godt sammen. Elsker det søde, det salte og umamien – smagene der altid passer så hulans godt sammen. Men det kan for mit vedkommende også meget hurtigt blive lidt for meget brød, pølse og dårlig samvittighed, når man er halvvejs igennem sin ellers lækre tredje hotdogs. Derfor kan jeg så godt lide at lave en god salat til, og på den måde få sneget lidt grønt ind i en ellers brun ret. Derfor er dagens opskrift en kombination af den traditionelle hotdogs – okay, så traditionel er den selvfølgelig heller ikke med en plantepølse – og en god salat som tilbehør 🙂

SALAT

2 gode håndfulde spinat – hakkes groft
1/2 squash – i tynde stænger
1 pære – i tynde både
1 lille håndfuld soltørrede tomater – snittet fint

Syltede rødløg – laves gerne 1 times tid i forvejen:
1 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker
2 rødløg – snittet i tynde både
1/2 tsk groftkværnet peber

Dressing:
1 spsk peanutbutter
1 dl kogende vand
1/2 tsk salt
Seasamfrø

Vask og hak alle grøntsagerne efter ingredienslisten. I et stort fad lægges først spinaten og efterfølgende de øvrige grøntsager.

Lav de syltede rødløg ved at komme eddike, sukker og sort peber i en lille kasserolle. Varm det op, til sukkeret er smeltet. Kom det fintsnittede rødløg på glas, og hæld lagen over. Lad løgskiverne trække i lagen, gerne 1 times til, indtil du skal spise.

Lav dressingen ved at blande peanutbutter, kogende vand og salt. Rør det godt sammen, og hæld det over salaten. Drys afslutningsvis med sesamfrø på toppen.

HOTDOGS

1 pakke pølser fra Aldi
Hotdogsbrød
Almindelige løg
Syltede rødløg
Syltede agurker
Ristede løg
Ketchup
Remoulade
Sennep

Der er ikke så meget at fortælle her – men varm pølserne på en grill eller på panden. Kom brødene i ovnen. Hak løget i små tern og kom i en skål. Brug halvdelen af de syltede rødløg fra salaten og server som topping sammen med syltede agurker (kan også selv laves på samme måde som med de syltede rødløg – eller selvfølgelig købes), ketchup, remoulade og sennep.

Velbekomme!

No Comments

    Leave a Reply