Veganske grøntsagsdeller er et hit herhjemme for tiden. Både fordi de er nemme at lave, men også fordi de går sulans godt til både frokost og aften. Til aftensmad spiser vi dem gerne til en god salat med artiskok dip, og til frokost er de perfekte på en rugbrødsmad.
Sidst jeg lavede veganske grøntsagsdeller var til sidste års Bæredygtighedsfestival, hvor dellerne primært var baseret på røde linser. Denne gang er dellerne primært lavet på quinoa og kikærter, hvor jeg samtidigt har tilføjet ingredienser som hvidløg, løg, citron og persille for en god og frisk smag.
INGREDIENSER
Quinoadeller
2,5 dl kogt quinoa, Svansø
3 spsk. hørfrø, Svansø
9 spsk. kogende vand
1 dåse kikærter, drænet
1 løg
2 fed hvidløg
0,5 squash
1 håndfuld persille
8 spsk. mandelmel, Svansø
4 spsk. mel
2 tsk. salt
Skallen fra 1 citron
Sesamfrø til panering, Svansø
Artiskok dip
1 glas grilled artichokes, Svansø
4 spsk. neutral planteyoghurt
2 fed hvidløg
Lidt citronsaft
Krydderurter
Salt & peber
FREMGANGSMÅDE
Quinoadeller
Kog quinoaen efter pakkens anvisning (1 del quinoa til 2 dele vand. Kornene renses under koldt vand inden tilberedning. Kogetid ca. 15 minutter, hviletid 5 – 10 minutter).
Knus hørfrø i en morter eller en minihakker. Hæld kogende vand over og lad trække i 10 minutter.
Kør kikærter, løg, hvidløg, squash og persille i en minihakker til det er helt fint i konsistensen.
Bland grøntsagerne i en skål sammen med hørfrø og den færdigkogte quinoa. Tilsæt mandelmel, almindeligt mel, salt og skallen fra 1 citron. Rør hele blandingen godt sammen.
Form grøntsagsfarsen til små deller. Tril dem i sesamfrø, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag de små deller i ca. 15 minutter ved 200 grader. Lad dellerne køle kort af, og kom dem på et træspyd klar til anretning.
Artiskok dip
Dræn artiskokkerne for olie. Kom dem i en minihakker og kør, til du har en cremet men grov masse. Tilsæt planteyoghurt, hvidløg, citron, persille samt salt og peber og blend igen. Anret i en skål og brug som dyb til dine quinoadeller.
Opskriften er lavet i samarbejde med Svansø
No Comments