AFTENSMAD / OPSKRIFTER

VEGANSK SUSHI MED BULGUR, TOFU & GRØNTSAGER

Jeg fik for første gang i evigheder sushi – faktisk på min tur til Seattle med Lindsay. Og selvom selskabet var godt og stemningen i top, så var det altså ikke ligefrem den mest prangende sushi, jeg har fået. Men når en restaurant lever af at lave sushi med udelukkende fisk, så er der altså ikke så meget gang i deres veganske sushi andet end en omgang avokado, agurk og en smule tofu.

Så da jeg faldt over @plantbasedceacilles lækre sushibilleder, kunne jeg simpelthen ikke lade være med selv at kaste mig ud i projekter. Og når jeg så siger, det er evigheder siden, jeg har smagt sushi, så er det endnu længere siden, jeg har lavet sushi selv. Som i aldrig nogensinde, hahah. Måske fordi jeg tidligere som ikke-veganer altid har syntes det var en smule vanskeligt med det ferske fisk. For tænk sig nu, hvis fisken var dårlig, og jeg fik den der type maveonde, man allerhelst vil undgå? Men som veganer er det jo alt andet end besværligt og faretruende! Halleluja!

Og jeg undskylder på forhånd for de lettere mørke billeder, som blev taget i en utrolig mørk stue klokken 22 om aftenen, og som krævede en del redigering for bare at få lidt liv i dem. Jetlaggen er stadig ikke helt ovre, og dikterer stadig aftensmad på de mærkeligste og meget sene tidspunkter… Forhåbentligt er det snart overstået – hvis jeg nu lige tager mig sammen og ikke tager den der eftermiddagslur hver dag 😉

God fornøjelse med sushien!

Opskriften giver ca. 32 ruller

INGREDIENSER

4 tangplader
3 dl bulgur
3 spsk hvidvinseddike
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
200 g tofu
Krydderi såsom paprika eller allround
8 champignoner – skæres i tynde skiver
1 spsk miso pasta
2 dl vand
4 håndfulde spinat
Olie til stegning
1 tsk ingefærpulver eller lidt frisk ingefær
1 avokado – skæres i tynde strimler
1/3 agurk – skæres i tynde strimler

Topping og tilbehør:
Sesamfrø
Scriracha mayo
Soja sauce

FREMGANGSMÅDE

Sæt din bulgur over kog i en gryde efter posens anvisning og med lidt salt. Mine 3 dl bulgur skulle koges i 4,5 dl vand i 10 minutter. Husk at røre undervejs, så de ikke koger på i bunden. Bland imens hvidvinseddike, sukker og salt i en lille skål, og lad det trække i et par minutter til saltet og sukkeret er opløst. Når bulguren er kogt færdig, hældes den lille eddikeblanding over, og der røres godt rundt. Kom bulguren i en bøtte, og stil den på køl i køleskabet, mens de andre ingredienser tilberedes.

Skær tofuen i strimler med en tykkelse på omkring 0,5 x 0,5 cm. Varm en pande op med lidt olie, og steg tofuen med salt og øvrige krydderier. Selv brugte jeg paprika og den altid gode allround krydderi, hahah. Vend tofuen på alle sider, og lad den stege, til den er sprød og lækker.

Skær champignonen i tynde skiver. Kom dem på en varm pande med miso og vand, og lad det stege, til alt vandet er væk. Kom de færdige champignoner op på en tallerken.

Kom nu din spinat på panden med lidt olie og ingefær. Lad det stege ved middel varme, til det falder sammen, og kom det ligeledes op på din tallerken klar til brug.

Skær tilsidst avokadoen og agurken i tynde strimler, og find topping og tilbehør frem.

Og nu til rullearbejdet… Som nogle af jer måske så på min story, har jeg på ingen måde nogen erfaring med det. Derfor vil jeg nok henvise til, at man søger lidt på youtube, eller måske bare i forvejen har nogle gode skills, som man kan gøre brug af. Men kort fortalt ligger man sin tangplade, fordeler ris derpå, kommer alle sine ingredienser ovenpå, ruller rullen sammen, og skærer den ud i skiver. En tangplade giver mere eller mindre 8 sushiruller.

Pynt med lidt sesamfrø, og spis gerne din veganske sushi med soja sauce og scriracha mayo.

Velbekomme 🙂

No Comments

    Leave a Reply