SPISEGUIDE / WASHINGTON & OREGON

VEGANSK SPISEGUIDE – SEATTLE

Veganerlivet i Seattle har været mere end fantastisk. For som I måske allerede har set, har jeg virkelig spist godt. Ikke kun engang imellem. Men morgen, middag og aften hver eneste dag.

Selvfølgelig hjælper det gevaldigt på det, når Lindsay, som den ekstremt gode værtinde hun nu er, fylder køleskabet til randen med veganske madvarer – alt fra små yoghurter, snackbarer og instant grød til vegansk frysepizza, alverdens små salater og selvfølgelig den altid gode humus.

Samtidigt er jeg bestemt heller ikke gået ned på gode veganske spisesteder rundt omkring i byen. Selvfølgelig skal der ikke meget til for at slå det aalborgensiske udbud, men Seattle var virkelig med på den front. Igen var Lindsay den bedste guide, da hun altid lige vidste, hvor vi skulle gå hen. Og når jeg ellers var rundt på egen hånd, gav Happy Cow mig rigeligt med bud – den som altid geniale hjemmeside, der viser alle veganske og vegetariske spisesteder nær din lokation – så bliver det ikke meget nemmere.

Spisestederne i dette indlæg omhandler kun Seattle, og kommer i kronologisk rækkefølge – mest af alt fordi jeg bryggede på guiden dag for dag og gerne, når jeg rent faktisk besøgte caféen eller restauranten. På den måde havde jeg stemningen, lydende, duftende og smagende lige foran mig og klar til gengivelse.

Jeg håber meget, at I kan bruge guiden, hvis I på et tidspunkt skulle komme til Seattle – en helt fantastisk by, hvis I spørger mig!

HEART BEET ORGANIC SUPERFOOD CAFÉ

Heart Beet var den første café, Lindsay tog mig med på. Faktisk direkte fra lufthavnen. Jeg følte mig pænt ulæks efter den lange rejse, der inkluderede en utrolig hed bustur. Derfor fik jeg også meget elegant udnyttet muligheden til lige at lave en lynvask og skiftning af t-shirt på deres toilet. Om ikke andet, så var det det perfekte sted at starte her i Seattle. Et 100 % vegansk spisested, der fokuserer på økologi og god næring. Det blev til en grøn smoothie og en portion stærk karrysuppe for mit vedkommende. Det ser måske ikke super tiltalende ud, men smagene var lækre. Og trods den varme bustur, var suppe lige det, jeg havde lyst til. Det kolde, ja næsten koldere vejr end i Danmark, kom nok alligevel lidt bag på mig.

Adresse: 1026 NE 65th St #A102, Seattle, WA 98115

CHACO CANYON ORGANIC CAFÉ

“Chaco Canyon was created with one not-so-simple goal: to create a cafe that could nourish the community while also being a powerful voice for a sustainable business practices”. 

Jeg fik anbefalet Chaco Canyon af Lindsay, der ved sin egen indrømmelse kommer her pænt ofte. Og jeg forstår hende udemærket. Stemningen er god. Faktisk fungerer det i dagtimerne som et lille arbejdsrum for studerende og selvstændige. Og selvom jeg ikke just er på arbejde, så nyder jeg at kunne side ved det lange bord ved vinduet med udsigt til gaden, bilerne og menneskene, der suser forbi udenfor. Et vinduesbord har altid kunnet et eller andet – særligt når man er alene afsted. Måske man har computeren med som selskab, måske man bare er der alene med sig selv og sine tanker.

Som veganer er det en ren fornøjelse at besøge Chaco Canyon. Der er nemlig ikke det, de ikke har har på menukortet.

Sandwich, burgers, salater, supper, bowls, morgenmad, smoothies, juices, kager, massere kager. Altsammen serveret på den helt rigtige og bæredygtige facon. For lad dig ikke snyde af det grønne sugerør – det er selvfølgelig lavet af planter og 100 % kompostabelt. Totalt fremtiden når man sammenligner med tilstanden i Aalborg. Hahah.

Selv betilte jeg smoothien Choco Maca lavet på bananer, kakao, matcha, sirup, hampemælk og salt. Desuden fik jeg en deres grain bowl Smoky yam and kale bowl bestående af søde kartofler, grønkål, quinoa og en tahin dressing med hvidløg og citron. Og måååååms hvor var det godt. Smoothien var måske lidt mere tung, end jeg lige havde regnet med. Men trods alt ikke mere tung, end at jeg lige kunne klemme en stor oreo cookie ned.

For prøv lige at se den her basse. Oreo cookie af den gigantiske slags. Og med en creme med smag af pebermynte i forsøget på at afbalancere den lettere tunge chokoladesmag. Den var helt perfekt til mig. Ikke for meget. Ikke for lidt 🙂

Adresse: 8404 Greenwood Ave N, Seattle, WA 98103

PPC COMMUNITY MARKET

Det her må nok være drømmen for alle veganere. I hvert fald sådan indkøbsmæssigt. Og jeg vil være så fræk at påstå, at det må være drømmen for alle, der går op i økologi, rene madvarer, kvalitet eller bare gerne vil have styr på sin OCD. For nøj den butik kan noget. Og alt står så smukt og sirligt præsenteret. Intet til tilfældighederne. Selvfølgelig får man også lov til at betale en lidt højere pris sammenlignet med, hvis man var gået i et almindeligt supermarked… Men PCC kan altså virkelig noget.

Noget af det vi så småt er begyndt at se i Danmark med LØS Marked er emballagefrie indkøbsmuligheder. Og det var selvfølgelig også til stede i stor stil i PCC. Nødder, korn, snacks, mel, ris, bønner, krydderier, pasta og hvad man nu ellers kan komme på. Super smart!

Og ja, så blev jeg pænt forelsket i denne hylde. Ja faktisk ikke kun en hylde, men adskillige reoler fyldt op med snackbarer af alverdens art. Og heldigvis utroligt mange veganske iblandt. Perfekte på farten eller når man er ude at rejse. Jeg endte selvfølgelig med en del forskellige i indkøbskurven – nogle er allerede spiste, andre gemmes i kufferten, så Søren også kan få lov til at testsmage lidt. Nu må vi se, hvor mange der er tilbage, når jeg rammer Aalborg. Der er jo trods alt tale om en 14 timers flyvetur 😉

Og selvfølgelig kunne jeg ikke gå fra det fineste supermarked i verden uden lidt indkøb til kufferten 🙂

Adresse: 7504 Aurora Ave N, Seattle, WA 98103

BANG BANG CAFE

Bang Bang er en ganske almindelig café placeret i downtown Seattle, og som serverer et par enkelte veganske retter. Lindsay og jeg besøgte stedet til frokost efter at have gået rundt i området omkring Pike Place, hvorfor det var oplagt at smutte forbi caféen, der kun lå en lille gåtur væk.

Lindsay bestilte en burrito, der, ifølge hende selv, er den bedste burrito hun nogensinde har fået. Det siger vist kun lidt om maden. Selv fik jeg en vegansk panini med humus, tofupålæg, avokado, peber, tomat og spinat, der bestemt også kunne en masse gode ting. Bang Bang er klart et sted jeg vil anbefale til frokost, eller hvis man skal finde et sted at spise for både veganere og ikke-veganere.

Adresse: 2460 Western Ave, Seattle, WA 98121

PIKE PLACE MARKET

Blomster, frugt, brød, grøntsager, hjemmelavet syltetøj og alverdens andet spiseligt i metervis i kombination med utroligt mange mennesker, der forsøger at klare dagens indkøb på Pike Place Market. Fisken er desværre heller ikke til at komme udenom med havet lige på den anden side af markedet – nogen af jer så måske fiskekasteriet på min story – utrolig underligt, men et stort hit blandt mange turister.

Faktisk var jeg forbi markedet et par gange. Første gang var det en tidlig morgen, hvor alle de lokale var ved at åbne deres boder. En meget stille og rolig oplevelse. Anden gang besøgte jeg markedet ved frokosttid, hvor jeg skal love for, der var en helt anden stemning og fart på. Alligevel fik jeg presset mig gennem menneskemylderet til de fine blomster. Tænk sig, at man kan få den smukkeste, farverige og bestemt ikke beskedne buket til 5 dollar. 5 dollar! Det kan man næsten ikke få en kedelig samling af ensartede blomster til i Netto.. Om ikke andet så skulle jeg selvfølgelig have en fin buket med hjem til Lindsay som tak for husly.

Og når man kommer forbi Pike Place Market, er det også svært at komme udenom bronzegrisen Rachel. Grisen fungerer nemlig som en stor sparegris, og skulle oprindeligt tilbage i 1986 give økonomisk hjælp til folk med få midler i kvarteret. Og hun lever så sandeligt op til en god sparegris, da hun årligt indbringer omkring 10.000 dollar. Bare fordi turister og lokale putter penge i ryggen på hende – og så selvfølgelig også tager utroligt mange selfies med hende 😉

GHOSTFISH BREWING COMPANY

Et ølbryggeri med vegansk mad på menukortet. Jo jo. Den er god nok. Faktisk er det Lindsays arbejdsplads og også hende, der har fået det veganske kørt ind, da det er den form for goder og dertilhørende magt, man har, når man er manager. Samtidigt passer det også meget godt med den øl, der bliver serveret, eftersom alt er glutenfrit. Det vil sige ingen hvedeøl, som man bliver super tung af i maven, men i stedet øl lavet på alt muligt andet såsom boghvede eller ris. Vegansk mad og glutenfri øl – det passer vist meget godt sammen.

Ghostfish Brewering Company har mange gode ting på deres menukort, men som veganer er det særligt deres marinerede oliven, deres kålsalat (kan laves vegansk mod forespørgsel uden gedeost), deres blomkålsret og ikke mindst deres burger med BBQ jackfruit.

Som i kan se på billederne fik jeg, efter Lindsays anbefalinger, burgeren med BBQ jackfruit. Og nøj en god sag. Jeg har før selv lavet burger med jackfruit, men sammenlignet med den version jeg bruger, som kommer på dåse og nok ikke har set dagens lys i lang tid, så er deres jackfruit frisk og altså bare en tand mere lækker.

Adresse: 2942 1st Ave S, Seattle, WA 98134

CHERRY STREET COFFEE HOUSE

Endnu et frokostspot downtown Seattle. Faktisk kom jeg helt tilfældigt forbi stedet, og kunne simpelthen ikke stå for det smukke gulv, det åbne rum og ellers bare den meget fine indretning. Samtidigt var der en plads ledig lige i solen med udsigt til gaden, hvilket ikke ligefrem gjorde stemningen dårligere. Og heldigvis havde de vegansk mad på menukortet. Ja det er faktisk næsten ikke til at komme udenom her downtown Seattle, lige meget hvor man går ind!

Til frokost fik jeg en sandwich med humus. Desværre ikke den bedste sandwich, jeg har fået på turen, da denne var serveret i ganske almindeligt toastbrød, der ikke smagte af alverden, hvilket altid er lidt af en bommer for mig. Jeg elsker virkelig brød, og går meget op i, at brødet er af god kvalitet og har en god konsistens. Og der er toastbrødet altså lidt langt fra at kunne konkurrere med et godt hjemmebagt surdejsbrød.

Trods den lettere kedelige sandwich formåede jeg at fordrive tiden herinde i et godt stykke tid, da stemningen virkelig var noget særligt med det store lokale, den hyggelige musik fra højtalerne og iagttagelsen af de travle mennesker udenfor på gaden. Det skal dog siges, at jeg så meget andet end lækkert brød rundt omkring ved bordene. Så måske jeg bare var lidt uheldig med min sandwich. Til en anden gang vil jeg i hvert fald klart bestille en bagel med fyld, for mums den så lækker ud!

Adresse: 700 1st Ave, Seattle, WA 98104

MACRINA BAKERY

Tre gange nåede jeg at besøge Macrina Bakery på de ti dage, jeg havde i Seattle. Det siger vist bare lidt om, hvor god en kaffebar det er. Samtidigt kunne ekspedienterne, helt uden at spørge Lindsay, lave hendes kaffe, hvilket vist afslører, hvor meget hun kommer her. Haha.

Og selvom de efter sigende skulle lave en utrolig god kaffe, så blev jeg ret forelsket i deres chai latte. Det var nemlig den slags chai latte, hvor man faktisk kan smage, at der er en god te bag drikken, og hvor den samtidigt er tilpas krydret og tilpas sød til min smag. Helt helt perfekt, og så selvfølgelig lavet på plantemælk.

Tilmed havde deres bageri også et par veganske muligheder såsom en cookie og en scone. Mumsi.

No Comments

    Leave a Reply