OPSKRIFTER / PIZZA

VEGANSK PIZZA MED GRØN PESTO, KARTOFLER OG RØDLØG

Jeg har lavet den før, og jeg laver den igen og igen og igen. For kartoffelpizzaen med grøn pesto og rødløg er simpelthen en af mine favoritter. Både fordi den smager fantastisk, men også fordi den er super simpel at lave. Pizzabunden skal eksempelvis ikke hæve i en evighed, men bliver stadig sprød og lækker, hvilket er et stort plus for mig, når det nogle gange skal gå lidt hurtigt.

Som jeg også har nævnt før, laver vi ofte pizza, når vi har gæster, hvor både veganere som ikke-veganere spiser kartoffelpizzaen med stor glæde. Dermed også sagt, skal man præsentere sin omgangskreds for det veganske køkken, så kan det ofte være en fordel at starte ud med noget genkendeligt som pizzaen. Det er ikke en ny fancy ret, men noget som enhver kan forholde sig til, og måske bemærker de ikke engang, at der mangler kød og ost, når alternativet er så godt?

PIZZADEJ (TIL 2 PIZZAER)

2,5 dl lunkent vand
20 g gær
1 tsk salt
0,5 tsk sukker
0,5 tsk citronsaft
400 g hvedemel

  1. Rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt salt, sukker og citronsaft og rør igen.
  3. Tilsæt lidt mel ad gangen og ælt dejen godt, til den er elastisk.
  4. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse i omkring 3 timer. Læg et viskestykke over.
  5. Tænd ovnen på 220 grader – sæt gerne din pizzasten eller en almindelig bageplade i ovnen, så den kan blive så varm som muligt, inden pizzaen kommer ind.
  6. Form dejen til to kugler (lad dem eventuelt efterhæve i 15 minutter).
  7. Rul dejkuglerne helt tyndt ud til to pizzaer.
  8. Hjælp dem på et stykke bagepapir ved at rulle dem omkring kagerullen.
  9. Klar til fyld!

GRØN PESTO, KARTOFLER OG RØDLØG

5 – 6 små kartofler – vasket og i papirstynde skiver
1 rødløg – i tynde ringe
Oregano
Eventuelt olivenolie og frisk timian til pynt

BASILIKUMSPESTO
50 gram mandler
1 hel dusk frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 spsk olie
0,5 dl vand
2 spsk gærflager – kan udelades, men giver pestoen en lækker ostet smag
1 tsk salt

FREMGANGSMÅDE

  1. Lav først pestoen ved at komme alle ingredienserne i en blender, og blend til du har en grov, men cremet masse.
  2. Klargør kartofler og rødløg.
  3. Smør pestoen på pizzabunden og fordel derefter kartofler over hele pizzaen.
  4. Top med rødløg og oregano.
  5. Bag i ovnen i ca. 10 minutter eller indtil de har en sprød kant.
  6. Dryp eventuelt med lidt olivenolie og top med frisk timian inden servering.
  7. Velbekomme!

No Comments

    Leave a Reply