MORGENMAD / OPSKRIFTER

VEGANSK CHOKOLADEMYSLI

Søren og jeg gik i Netto i går aftes og havde en forfærdelig lyst til alt og ingenting. Og lige der kom trangen også til diverse morgenmadsprodukter. Cheerios, cornflakes, chokopops og chokolademysli. Alt det usunde og alt det forbudte. Og midt i trætheden og irritationen over ikke at kunne finde et eneste vegansk morgenmadsprodukt indeholdende chokolade, blev det lige pludseligt meget tydeligt, at jeg skulle hjem og eksperimentere selv. For hvis jeg ikke kunne få lov til at købe den der lækre chokolademysli med både hvid chokolade, mælkechokolade og mørk chokolade – i øvrigt en mysli jeg støvsugede til ugenkendelighed for chokoladestykkerne som yngre – så måtte jeg jo selv hjem og lave den! Og sådan blev opskriften på denne chokolademysli altså til. Heldigvis var det nemmere end nemt, og myslien blev lavet af både frø og nødder, som jeg allerede havde i skabene samt en halv plade mørk chokolade, der overlevede fra dagen før. Prøv den, hvis du ligesom mig også craver chokolademysli 😉 Den skuffer ikke!

INGREDIENSER

4 dl grovvalsede havregryn
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1/2 dl chiafrø
1/2 dl kokosmel
1 1/2 dl mandler, groft hakket
1 dl peanuts, groft hakket
3/4 dl sirup
1/2 dl olie
3/4 dl kakao
1 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
50 g mørk chokolade

FREMGANGSMÅDE

Put alle ingredienser, på nær mørk chokolade, i en stor skål. Rør godt rundt, så det hele bliver godt blandet sammen. Kom blandingen på en beklædt bageplade, og bag myslien i en forvarmet ovn på 150 grader i 20 – 25 minutter. Hold øje undervejs, da det endelig ikke må brænde på. Tag myslien ud af ovnen og lad det afkøle. Afkølingen vil samtidigt gøre myslien knasende og godt sprød. Kom den færdige mysli på glas og nyd den til morgenmad – eller aftensnack – ovenpå alpro eller anden plantebaseret yoghurt 🙂

No Comments

    Leave a Reply