KAGE / OPSKRIFTER

VEGANSK BLÅBÆRKAGE

På vej hjem i flyet til Danmark bladrede jeg igennem det nyeste nummer af MAD & BOLIG, hvor jeg forelskede mig i en lækker blåbærkage med citronglasur. Desværre var den ikke vegansk, men der skulle ikke så mange ændringer til, før det kunne lade sig gøre. Faktisk har jeg blot skiftet æg ud med chiafrø, almindeligt smør ud med smørbar og komælk ud med sojamælk. Voila! 

INGREDIENSER

2 spsk chiafrø
200 g mel
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
0,5 tsk salt
100 g plantesmør
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
1,5 dl plantemælk (jeg brugte sojamælk med vanilje fra Naturli)
Skallen fra 1 stor citron
125 g blåbær

CITRONGLASUR
100 g flormelis
1 tsk citronsaft
1 tsk sojamælk

PYNT
Blåbær

FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageform på ca. 10 x 17 x 7 cm med bagepapir.
  2. Bland chiafrø med 8 spsk vand i en lille skål og lad trække i 5 – 10 min.
  3. Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål.
  4. Bland smør, sukker og vaniljesukker i en ny skål og rør til en cremet masse.
  5. Tilføj chiablandingen og rør grundigt sammen.
  6. Hæld sojamælk, citronskal og melblandingen i, og rør godt rundt.
  7. Fordel dejen i formen. Læg blåbærrene på toppen af dejen, og pres dem ned i kagen, til de er lige under overfladen.
  8. Bag kagen i 35 – 45 minutter afhængigt af din ovn.
  9. Køl kort kagen af i formen, og tag den derefter ud for at køle helt af.
  10. Lav eventuelt en citronglasur til kagen ved at blande flormelis, citronsaft og sojamælk i en skål, og hæld glasuren over kagen.
  11. Pynt med blåbær på toppen og drys eventuelt med lidt flormelis.

No Comments

    Leave a Reply