DESSERT / KAGE / OPSKRIFTER / SPONSORERET

Tærte med chokolade, vaniljecreme & friske bær

Tærte bund

100 g mandelmel fra Svansø
150 g hvedemel
100 g smørbar
50 g flormelis
1 nip salt
1 spsk chiafrø fra Svansø
3 spsk vand
100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
Kom mandelmel, hvedemel, smørbar, flormelis og salt i en skål og smulr sammen. I en lille skål laves et chiaæg ved at blande chiafrø med vand og lade det stå i 5 minutter, til blandingen er tyknet. Tilsæt chiaægget til de øvrige ingredienser, og ælt til du har en sammenhængende mørdej. Stil gere på køl i 20 minutter, da den så bliver nemmere at arbejde med. Rul dejen ud med en kagerulle og fordel dejen i de små tærteforme. Det kan være en fordel at smøre sine forme med lidt olie. Der vil være tærtedej til cirka 6 – 7 små forme alt afhængigt formens størrelse. Bag de små tærter i ovnen i cirka 15 – 20 minutter ved 180 grader til de er sprøde og gyldne. Lad dem køle af i formene, og lirk dem derefter ud med en lille urtekniv.

Smelt nu den mørke chokolade over et vandbad eller i mikroovnen (Gem gerne et lille stykke, som du kan bruge til at rive over de færdige tærter som pynt). Fordel den smeltede chokolade ned i tærtebundene. Dette kan eventuelt gøres med en bagepensel. Kom gerne tærterne på køl, så chokoladen sætter sig hurtigere.

 Vaniljecreme

2 dl plantemælk
2 spsk majsstivelse
250 ml havrefløde
4 spsk sirup
3 tsk vaniljepasta eller 1 vaniljestang
1 nip salt
250 ml havrefløde

Fremgangsmåde
I en skål piskes plantemælk med maizena. Der må ikke være klumper tilbage. I en gryde kommes 250 ml havrefløde, ahornsirup, salt og vaniljesirup. Lad grydens indhold komme op og koge let. Mens det koger, hældes maizenablandingen i gryden i en tynd stråle under omrøring med et piskeris. Blandingen begynder nu at tykne til en god vaniljecreme. Tag gryden af komfuret, og kom gerne cremen i en lufttæt beholder og put den på køl.

Når cremen er helt afkølet, piskes den sidste del af havrefløden til en god flødeskum. Bland nu vaniljecremen og havreflødeskummen sammen med en dejskraber. Kom et par gode skefulde creme på de små tærtebunde. Klar til bær.

Endnu en tærte opskrift: Vegansk pæretærte med mandler og mærk chokolade

Topping

1 bakke brombær
1 bakke hindbær
Lidt revet chokolde

Fremgangsmåde
Pynt de små tærter med valgfrie bær, og riv lidt mørk chokolade over tærterne. Klar til servering!

Opskriften er lavet i samarbejde med Svansø

1 Comment

Leave a Reply