Sene (og varme) sommeraftener betyder tid til god mad, der kan nydes lige så stille udendørs og med plads til gode snakke over bordet. Og hvad er bedre end tacoaften med små mexikanske pandekager med alverdens fyld og tilbehør? Det er noget, de fleste kan lide, og en ret god beskæftigelse til sommeraftnerne, hvis I spørger mig!

Jeg blev inspireret af min søde veninde Julia, der dagen forinden serverede selv samme ret for mig i picnic-udgave (bestemt ikke en dårlig idé!). Som regel plejer vi herhjemme at spise store mexikanske pandekager, men det er jo vildt hyggeligt at lave dem i små udgaver! Rent smagsmæssigt er der selvfølgelig ingen fidus i at lave pandekagerne mindre, men det giver altså noget virkelig hyggeligt, da man i stedet for kun at kunne spise en stor pandekage, ligepludselig kan spise fire små pandekager med forskelligt fyld i. Det hele tager lidt længere tid, men det er blot det gode ved, at man kan sidde og nyde maden, snakke imellem, og lave gode variationer med forskelligt fyld.

Da jeg ikke kunne finde helt små mexikanske pandekager i supermarkederne, lavede jeg dem i stedet selv. Det kræver blot de almindelige pandekager, som man “stikker ud” til mindre pandekager. Resterne behøves endelig ikke at gå til spilde, men kan laves til lækre brødchips, som man kan dyppe i guacamole og salsa – mums!

God fornøjelse!

Maden mættede 6 sultne maver 

MINI MEXIKANSKE PANDEKAGER

2 pakker mexikanske pandekager af almindelig størrelse 

  • Find en lille rund skål på 12 – 13 centimeter i diameter.
  • Læg en stor pandekage på et skærebræt, placer skålen på pandekagen, og skær to små pandekager ud med en skarp kniv – det gør ikke noget, hvis ikke de bliver helt runde.
  • Gentag ved alle pandekagerne, og læg dem i en lufttæt bøtte eller pose, indtil de skal serveres.


BRØDCHIPS

Resterne fra de mexikanske pandekager
Olie
Salt 

  • Skær pandekageresterne ud i små trekanter.
  • Steg dem lidt ad gangen på en varm pande med olie og salt.
  • Husk at vende dem, og gentag til alle brødchips er stegt færdige.
  • Kom brødchipsene på en tallerken med et stykke køkkenrulle, indtil de skal serveres.

BARBECUE TOFU

250 g tofu
3 – 4 spsk barbecue sauce (jeg bruge Sweet Baby Ray’s Barbecue Sause)
Salt & peber

  • Skær tofuen ud i små tern af 1 x 1 centimeter.
  • Kom tofuen i en frysepose, tilsæt barbecue saucen, salt og peber.
  • Bland det hele godt sammen, og lad blandingen marinere i køleskabet, mens du laver de øvrige ting klar.
  • Når tofuen har marineret godt, tages den ud af køleskabet, og kommes på en varm pande.
  • Steg tofuen til den er sprød på begge sider – husk at vende, så den ikke brænder på!
  • NB: Barbecuemarinaden kan sprøjte en del, så husk eventuelt et forklæde.


RIS MED BØNNER OG KOKOS

1 dåse kidneybønner, drænet
1 dåse kokosmælk
300 g brune ris
2 – 4 dl vand
Salt

  • Hæld kidneybønner, kokosmælk og brune ris i en gryde.
  • Rør godt rundt i blandingen og tilføj lidt salt.
  • Lad blandingen koge efter posens anvisning – ofte i små 30 minutter.
  • Tilføj gerne vand, når kokosmælken er kogt ind, hvis risene stadig er lidt for hårde.
  • Smag til med lidt salt inden servering.

MAJS

6 majskolber
Lidt salt

  • Del majsene i halve, og kom dem i en stor gryde med letsaltet vand.
  • Kog dem i omkring 15 – 20 minutter, eller til de har en mørkegul/orange farve.
  • Hæld vandet fra, og kom majsene på en tallerken klar til servering.

GRØNT FYLD

1 pose blandet salat
150 g små tomater i kvarte
0.5 agurk i tynde stænger
2 forårsløg i ringe
2 gulerødder i papirstynde skiver
1 glas artiskok
4 radiser i skiver
0.5 mango i små tern
2 røde pebre i små tern
2 håndfulde bønnespirer
1 håndfuld frisk persille
2 lime skæret i både

  • Gør alle grøntsagerne klar som nævnt i ingredienslisten.
  • Fordel dem i små skåle klar til servering


GUACAMOLE 

3 spisemodne avokadoer
2 fed hvidløg
Lidt limesaft
Salt & peber

  • Mos avokadoen med en gaffel i en skål.
  • Pres de to fed hvidløg og kom i skålen til avokadoen.
  • Rør blandingen godt rundt, og smag til med limesaft, salt og peber.

No Comments

    Leave a Reply