KAGE / OPSKRIFTER

SMÅKAGER MED LAKRIDS OG TRANEBÆR

Opskriften giver ca. 35 småkager

1 planteæg, lavet af 1 spsk. knuste hørfrø blandet med 3 spsk. vand
250 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
2 tsk. lakridspulver fra Urtekram
60 g tørrede tranebær, hakket i små stykker
180 g smørbar, skåret i små tern
225 g rørsukker fra Urtekram

Fremgangsmåde

Lav først dit planteæg ved at blande knuste hørfrø og vand. Lad det gerne stå og trække i 5 minutter, mens du går videre med opskriften.

Sigt mel og bagepulver sammen i en stor skål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør, og rør det til ingredienserne har samlet sig. Tilsæt efterfølgende rørsukker og dit planteæg, og rør godt igen, til du har en ensartet dej.

Tril 2 – 3 pølser af dejen (på størrelse med en 20 krone), og pak dejrullerne ind i film og sæt dem på køl i enten køleskabet eller fryseren, hvis det skal gå lidt hurtigere.

Skær småkagerne ud i 0,5 cm tykke skiver. Læg dem på bageplader med bagepapir, og husk at hav lidt afstand imellem, da de flyder lidt ud under bagning.

Bag småkagerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 8 – 10 minutter. Lad dem køle af på en bagerist, og opbevar dem i en beholder med tætsluttende låg.

Velbekomme 🙂

No Comments

    Leave a Reply