KAGE / OPSKRIFTER / SPONSORERET

Simple chokolade cookies

Coronakarantæne kalder på simple opskrifter, hvor vi gør brug af det, vi har i køkkenerne. Derfor har jeg lavet denne simple opskrift på cookies med massere af chokolade, der kan give anledning til lidt hyggelig bagning indendørs. Har du ikke peanutbutter (det er gået hen og blevet en fast bestandel af vores køkken efter 7 måneder i Canada), så kan det godt udelades, men giver altså dine cookies en blød og snasket midte. Helt i tråd med at gøre brug af det, vi har i forvejen, og dermed bevæge os mindst muligt ned i supermarkederne, har jeg været så heldig at afprøve genanvendeligt bagepapir fra simpelt.dk. Et perfekt alternativ til det almindelige bagepapir, som vi ofte bare smider ud efter en enkelt bagning. Det genanvendelige bagepapir kan bruges igen og igen, og behøver kun en enkelt vask med vand og sæbe, før det er så godt som nyt. Super smart i disse tider, hvor jeg i hvert fald ikke skal tænke over at gå ned på bagepapir 🙂

Ingredienser

Opskriften giver cirka 14 cookies
4 dl mel
3 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljepulver
0.5 tsk salt
0.75 dl olie
1 dl brun farin
1 dl plantemælk (brugte den blå sojamælk med vanilje)
2 store spsk peanutbutter (gerne crunchy)
100 g vegansk chokolade

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 175 grader.
Kom mel, kakopulveer, bagepulver, vaniljepulver og salt i en skål. Rør godt rundt.
I en ny skål kommes sukker, olie, plantemælk og peanutbutter. Rør til alle klumper er væk.
Kom lidt efter lidt de tørre ingredienser ned til de våde, mens du pisker til dejen er sammenhængende.
Hak chokoladen groft og tilsæt dejen.
Form cookiedejen til kugler, gerne med hjælp af en spiseske.
Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir (jeg gjorde brug af dette genanvendelige bagepapir fra simpelt.dk)
Giv kuglerne et godt tryk, så de flader mod bagepladen.
Bag dem i ca 10 min, men hold godt øje med din ovn.
Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.
Velbekomme!

Opskriften er lavet i samarbejde med Simpelt.dk

Er du så heldig at have en pakke gær, prøv gerne denne opskrift på veganske kanelsnurrer.

1 Comment

  • Trine
    24. marts 2020 at 7:51

    Hej Simone og tak for opskriften. Jeg bagte dem i går og synes det var udfordrende at røre den sidste del af dejen, måtte bruge mine dejkroge i el-piskeren. Var det også sådan for dig? Andet spørgsmål, er dine cookies sprøde eller bløde? Mine er blevet helt bløde. Det er fine billeder du ligger op. Hilsen Trine

    Reply

Leave a Reply