Foråret kalder, og det gør lysten til is bestemt også. I hvert fald herhjemme, hvor vi flittigt spiser is, så snart solen skinner. Og egentligt også, når den ikke gør… Derfor har jeg kastet mig over en mangois, der er en lidt sundere is-version, men som dog samtidigt smager skønt og lige som en is skal. Isen er tilmed lavet på kun 3 simple ingredienser: mango, kokosvand og chiafrø, og er derfor super nem og hurtig at lave!

Til at lave mine mangois, har jeg tidligere gjort brug af nogle billige plastikforme, men jeg har fået en virkelig god opgradering på den front med isforme i rustfrit stål fra Simpelt.dk. Formene kan gå i opvaskemaskinen, hvilket er super smart, og samtidigt laver de en super flot is – hvis man altså kan sige det om is, og det synes jeg nu godt, man kan – samtidigt med, at man kan gøre brug af træ-ispinde, i stedet for en grim plastikpind, hvilket altså for mig gør hele “hjemmelavet-is-oplevelsen” noget kun sjovere.

Opskrift på mangois

Ingredienser
Giver 6 is
1 stor mango
3 dl kokosvand
2 spsk chiafrø

Fremgangsmåde
Skær kødet af din mango. Kom det i en blender sammen med kokosvand. Blend til du har en flydende konsistens som ved en smoothie. Kom chiafrø i, og rør rundt med en ske, til frøene er blandet i smoothien.

Hæld din smoothie i dine isforme (jeg bruger som sagt disse fra simpelt.dk). Kom dem på køl natten over og nyd dine mangois dagen efter.

Husk du kan lave is af både saft, frugt, smoothierester osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser 🙂

mangois
mangois

Indlægget er udgivet i samarbejde med Simpelt.dk

No Comments

    Leave a Reply