FROKOST / MADPAKKE / OPSKRIFTER

SANDWICH MED KIKÆRTESALAT, SPINAT, AGURK & SYLTEDE RØDLØG

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker kikærter. Kikærter i humus. Kikærter i falafler. Sprøde kikærter på panden som snacks. Kikærter i gryderetter. Og nu også kikærtesalat.

Jeg vil nødigt love for meget, men den minder mig på mange måder om en æggesalat, hvis man altså vel at mærke putter karry i, og kan se bort fra, at konsistensen måske ikke helt er den samme.

Men smagen er ret fantastisk, og kikærtesalaten passer perfekt i en god sandwichbolle til frokost, hvor du både er sikret gode proteiner og en mæthed til resten af dagen.

KIKÆRTESALAT

1 dåse kikærter, drænet
1 lille løg, revet
1 spsk gærflager
2 spsk hørfrø, malet
Saften fra ½ citron
3 – 4 spsk alpro neutral
1 spsk olivenolie
1 tsk karry
1 tsk
Salt
Peber

  • Kom kikærterne i en blender, og blend dem til en grov masse. Der må gerne være hele og halve stykker tilbage.
  • Riv løget ned til kikærterne.
  • Tilføj resten af ingredienserne og rør godt rundt.
  • Smag til med salt og peber – eventuelt også lidt mere citronsaft samt øvrige krydderier alt efter hvor stærk du ønsker den.

ANRETNING

1 sandwichbrød
1 lille håndfuld spinat
6 tynde skiver agurk
Syltede rødløg – find opskriften her

  • Skær et sandwichbrød over, og varm det i ovnen eller rist det på en brødrister.
  • Kom agurk og spinat på bunden, og fordel en god portion kikærtesalat ovenpå.
  • Top med syltede rødløg og eventuelt lidt kværnet sort peber.

Der vil være nok kikærtesalat til 4 – 5 sandwich alt efter, hvor meget du fylder i dine sandwich. Gem gerne fyldet på køl i en lukket beholder, og brug det til din frokost de efterfølgende dage – enten som del af en salat eller igen som tilbehør i din sandwich.

Velbekomme 🙂

No Comments

    Leave a Reply