Ramsløgsolie

150 g ramsløg
7 dl olie

Hak dine ramsløg groft og kom dem i en gryde med olien. Opvarm det til lige under kogepunktet. Hæld blandingen i en blender og blend godt. Blandingen skal sies, så vi får en klar olie – dette gøres gennem et klæde. Jeg brugte en nøddemælkspose (reklame fra tidligere samarbejde), men du kan også bruge et rent viskestykke. Når olien er siet gennem klædet, kommes olien på glas (skold gerne dette inden, så bakterier dræbes). Olien kan holde op til flere måneder, hvis den da holder så længe.

Ramsløgspesto

200 g ramsløg
100 g mandler
2 dl rapsolie
2 tsk salt
Lidt peber

Kom alle ingredienserne i en blender, og blend til du har en cremet pesto. Pestoen kan holde et par dage på køl, men kan også med fordel fryses ned i små portioner, som man løbende kan tage op.

Brug eventuelt din pesto til disse retter Pestosnurrer // Pizza med pesto & kartofler

No Comments

    Leave a Reply