FROKOST / MADPAKKE / OPSKRIFTER

PIROGGER MED LINSEFYLD ALA EMMA MARTINY

Jeg var forbi biblioteket forleden dag, hvor jeg faldt over Emma Martinys smukke kogebog Herlig & ærlig mad. Emma laver virkelig det fineste mad, og jeg bliver dagligt inspireret af både hendes Instagram og blog. Og nu skulle tiden så også komme til at dykke ned i hendes kogebøger. Emma laver ikke udelukkende veganske retter, men har en del gode opskrifter til veganere, eller som i hvert fald nemt kan laves i en udgave uden animalske produkter med få ændringer! Derfor en kogebog med virkelig god inspiration til det veganske køkken!

Da Søren arbejder utrolig meget hele august måned, og således også skal have en del mad med til frokost, blev jeg ret inspireret af Emmas pirogger med linsefyld! De er nemme at have med på farten, og samtidigt får man gode proteiner og næringsstoffer fra de røde linser! Og når piroggerne var væk i løbet af sølle to dage, så betyder det vist, at de er gode! Mums.

Emma har givet lov til, at jeg deler opskriften med jer 🙂 

Opskriften giver 8 pirogger 

LINSEFYLD

1 dl røde linser
1 dåse hakkede tomater
1 fed hvidløg (finthakket)
1 lille håndfuld basilikum (finthakket)
1 tsk paprika
½ tsk salt

PIROGDEJ

4 dl mel
1 tsk salt
4 spsk olivenolie
¾ dl vand
1 spsk olivenolie til udrulning
4 spsk plantemælk til pensling
Lidt sesamfrø til pynt

FREMGANGSMÅDE

Sæt først linsefyldet over. Kom alle ingredienserne i en gryde, rør dem sammen, og bring fyldet i kog. Lad det simre i 15 – 20 minutter, indtil linserne er blevet møre og har suget væsken. Imens kan dejen klargøres. Smag fyldet til, og lad det køle lidt af, inden det kommes i piroggerne.

Tænd ovnen på 175 grader, og læg bagepapir på en bageplade. Bland mel og salt i en skål. Tilsæt olie og vand, og begynd at ælte dejen, til den samler sig. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis dejen virker meget tør.

Slå dejen ud på et bord og ælt den godt i omkring 5 minutter, til dejen bliver smidig. Rul dejen ud til en pølse, og del den i 8. Rul hver del til en lille kugle. Smør bordpladen og en kagerulle let med olivenolie, og rul derefter kuglerne ud til en cirkel med en diameter på cirka 15 cm.

Placér en stor spsk linsefyld på den ene halvdel af cirklen, og fold den anden halvdel over. Tryk dejen sammen rundt om linsefyldet – brug enten din finger som hæftning eller en gaffel til at lukke fyldet inde. Pensel piroggerne med plantemælk og drys lidt sesamfrø over.

Placér derefter piroggerne på den beklædte bageplade, og sæt piroggerne i ovnen, hvor de bages, til de er sprøde. Opbevar piroggerne i køleskabet.

Velbekomme 🙂

2 Comments

  • Jannie
    17. august 2018 at 14:00

    Fyldet kan vel også bruges til wraps?

    Reply
    • simonejespersen
      19. august 2018 at 6:31

      Det tænker jeg sagtens ☺️ god idé ?

      Reply

Leave a Reply