DESSERT / MORGENMAD / OPSKRIFTER / PANDEKAGER

PANDEKAGER MED CITRON, KARDEMOMME & VANILJE

Pandekager til morgenmad, pandekager midt på dagen eller pandekager til aften? Heldigvis holder pandekager til hver en tid – også utrolig sent på en mandag aften, skulle jeg hilse at sige 🙂 Her i sommervarmen gør de sig utrolig godt med lækkert vegansk vaniljeis, men de kan selvfølgelig fyldes med lige, hvad du har lyst til af bær, frugt, marmelade eller andet sødt! Pandekagerne bliver tynde og sprøde, og så er de tilmed super nemme og hurtige at lave!

Opskriften giver 8 pandekager

INGREDIENSER

4 dl mel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme (kan udelades)
1 tsk vaniljesukker
2 spsk sukker
1 knsp salt
Skallen fra 1 lille citron
5 dl plantemælk
1 dl vand
Kokosolie til stegning

FREMGANGSMÅDE

Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. Tilsæt mælk og vand, og pisk godt sammen med et piskeris til alle klumper er væk. Lad gerne dejen hvile i 15 minutter inden stegning. Efterfølgende kommes godt 1 dl dej på en varm pande med kokosolie. Steg pandekagerne i et par minutter på hver side og læg dem på en tallerken klar til servering.

Server gerne med vegansk is, bær, frugt, sukker, sirup, marmeade – selv fik vi pandekagerne med blåbærsyltetøj og vaniljeis med chokolade fra Chriisicecream.

No Comments

    Leave a Reply