FROKOST OPSKRIFTER SPONSORERET

NEMT KNÆKBRØD MED KRYDRET HUMMUS

KNÆKBRØD

1 knækbrødsblanding, Svansø
300 g hvedemel
1 dl olivenolie, Svansø
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
3 dl vand

Ælt alle ingredienserne til en klistret dej og del den op til 2 plader. Rul hver halvdel tyndt ud mellem 2 lag bagepapir til 35 x 45 cm. Træk det øverste lag bagepapir af og læg dejen og det nederste lag bagepapir på en bageplade. Kør spor i dejen med et pizzahjul, så knækbrødene får en passende størrelse. Bages ca. 25 min. ved 170 grader i varmluftsovn til knækbrødene er sprøde og lysebrune. Knæk brødene fra hinanden og lad dem køle af.

Fremgangsmåden stammer fra Svansøs knækbrødsblanding!

KRYDRET RØD HUMMUS

1 dåse kikærter (gem halvdelen af vandet)
5 spsk. soltørrede tomater, Svansø
½ dl. hasselnødder, Svansø
Saften fra ½ citron
2 spsk. vand fra kikærterne
2 spsk. af olien fra de soltørrede tomater
1-2 cm friskhakket rød chili – alt efter hvor stærk, du vil have den!
1-2 tsk. chilisauce
1 fed hvidløg
2 tsk. spidskommen
2 tsk. gurkemeje
4 tsk. karry

Kom alle ingredienserne i en blender. Blend til massen er ensartet og cremet. Kom eventuelt lidt mere kikærtevand eller olivenolie i blandingen, hvis konsistensen er for fast. Smag gerne til med de forskellige krydderier, hvis du ønsker din hummus stærkere. Kom din hummus på køl inden servering.

Indlægget er lavet i samarbejde med Svansø 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply