MORGENMAD / OPSKRIFTER / SPONSORERET

Morgengrød med blåbærkompot, karameliseret banan & fersken

Havregrød
2 dl havregryn
2 dl vand
2 dl plantemælk
2 spsk sirup
1 nip salt 

Blåbærkompot
500 g blåbærgrød fra Skælskør Frugtplantage

Karameliserede banan
1 banan
2 ferskner
1 spsk smør
2 spsk brun farin
2 spsk sirup 

Fremgangsmåde

Kom havregryn, vand, plantemælk, sirup og salt i en gryde.  Kog det op under omrøring i et par minutter, til du har en fast, men cremet havregrød.

Flæk bananen på langs og skær ferskenerne ud i skiver. Varm en pande op med smør, brun farin og sirup. Rør rundt, mens det kommer op at boble. Kom bananer og fersken på panden og lad kun stege kort med. Sluk for blusset og øs gerne karamelsovsen over bananerne, så de suger godt.

Kom den færdige havregrød i to skåle, top med blåbærkompot samt karameliserede bananer og ferskner. 

Opskriften er lavet i samarbejde med Skælskør Frugtplantage

1 Comment

Leave a Reply