LIVSSTIL

Mit første strikke projekt

Jeg er nået i mål med mit første strikke projekt. Eller faktisk er det ikke helt det første. I mine tidlige folkeskoleår var jeg medlem af en lille strikkeklub, hvor tiden dog mest gik med at drikke te med utrolig meget sukker og spise kage – citronmåner, roulader og andet langtidsholdbart. Det var en finurlig og hyggelig lille klub, men jeg fik aldrig som sådan strikket noget. Med mindre man tæller mit flerfarvede halstørklæder med, hvor utallige tabte masker var min spidskompetence.

I Canada gik jeg dog i gang med et par strikkede futter, som jeg gav min lillesøster, da jeg kom hjem. Hun har altid været vildt kreativ og foræret mig alverdens hæklede ting. Så nu var det ligesom min tur til at give lidt kreativitet tilbage.

Men vesten her. Den er mit første store strikke projekt. Og manner hvor er jeg altså stolt. Egentligt utroligt, at man kan være det af en bunke garn, som man har kludret rundt på strikkepinde i forskellige bevægelser. Men det er jeg altså.. Stolt. For det er ikke hver dag, jeg laver noget kreativt, som jeg oven i købet har lyst til at gå med bagefter. Og sådan har jeg det med vesten. Den ligner noget, jeg lige så godt kunne have købt i en butik. Selvfølgelig har den lidt fejl – skønhedsfejl tror jeg, at jeg vil kalde det. For de gør ikke noget og er bare bevis på, at jeg helt selv har lavet den.

Opskrift
Jeg har fulgt denne opskrift fra Skabagtig, en lokal aalborgensisk butik. Opskriften på vesten erlavet til nybegyndere, altså mere udførlig i beskrivelserne og uden besværlige teknikker. Som relativ nybegynder i hele strikke-verdenen kan jeg skrive under på, at man som nybegynder sagtens kan finde ud af at følge opskriften og strikke vesten. Og skulle man blive i tvivl om, hvad man skal, så findes der i opskriften massere links til danske youtube-videoer, hvor man kan blive hjulpet godt på vej.

Garn
Vesten kan strikkes i mange forskellige garntyper og farvekombinationer, men jeg forelskede mig med det samme i den lyseblå/grønne farve. Min vest er strikket i 3 tråde Gepard Kid Seta i farvekoden 462 (find den her). Garnet er lavet i 70 % Super Kid Mohair og 30% silke. Grunden til, at jeg strikker med 3 tråde er, at garnet er meget tyndt. Når man strikker med 3 tråde får vesten derfor en perfekt fluffy tykkelse, som stadig er let og behagelig at have på.

Udstyr
5 garnnøgler (til vest i str. S – antallet af nøgler afhænger af, hvilken størrelse du skal have)
Pind 7 mm / 80 cm
Pind 8 mm / 60 cm
Nål til syning i garn
Maskemarkør
Lille saks

No Comments

    Leave a Reply