Opskriften er lavet i samarbejde med Svansø – Reklame


Ingredienser
5 dl rødbedejuice (stuetempereret)
25 g gær
3 spsk jomfru oliven olie fra Svansø
1 spsk salt
2 spsk agave sirup
250 g speltmel
550 g hvedemel
Sesamfrø fra Svansø
Vand eller mælk til pensling




Fremgangsmåde
Hæld rødbedejuice op i en stor skål. Smuldr gær i rødbedejuicen og rør til det er opløst. Tilføj jomfru olivenolie, salt og sirup og rør sammen. Tilføj speltmel og hvedemel lidt ad gangen, enten mens du rører i hånden eller rører dejen på en røremaskine. Ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hæve under et klæde i 2 – 3 timer.
Del dejen og form den til boller. Jeg kunne få 6 boller af 180 gram stykket samt en lille bolle til smagsprøvning. Pensl bollerne med vand eller mælk og kom hvide sesamfrø på toppen.
Bag burgerbollerne i ovnen i 30 minutter ved 180 grader almindelig varme. Husk at hold øje med dem undervejs, da alle ovne er forskellige.
Lad burger bollerne køle af og server dem sammen med lækkert burger tilbehør. Jeg serverede dem med spinat, avokado, tomat, vegansk bøf, hummus, Dijon Vinaigrette fra Svansø og frisk timian.






No Comments