KAGE / OPSKRIFTER / SPONSORERET

KRYDREDE ENHJØRNINGE SMÅKAGER

Findes der noget bedre end at overraske dem man holder af med ting, der får dem til at smile? Jeg kan i hvert fald ikke komme på noget meget bedre. Og hvad mere passende er småkager lavet som små fine enhjørninger lige? Jeg tror, det kan få et smil frem på de flestes læber, hvad end man er ung eller gammel 🙂

Opskriften kommer sig egentligt af, at jeg havde forsømt mine nyindkøbte småkageforme i stort set hele december måned. Derfor blev juletræerne og nissemandsformen gemt væk, og i stedet blev det kun enhjørningen, hjertet og vinterstjernen, der blev taget i brug. Hvilket jo egentligt er tosset, for de smager jo ens, lige meget hvilken form, de tager sig. Men dog et lidt mere vinterligt frem for julet udtryk 🙂 Lavet blev de i hvert fald, og stort set også spist. Ja faktisk blev de spist så hurtigt, at jeg ikke engang nåede at tælle, hvor mange småkager, jeg fik ud af dejen. Men to store dåser, blev det til! Så der var i hvert fald rigeligt til at dække sukkerindholdet for to små maver samt til et par spiselige gaver 🙂

INGREDIENSER

250 g rørsukker, Svansø
100 g smørbar
1 dl soyafløde
1 dl lys sirup
1 spsk. bagepulver
2,5 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. kakao
500 g hvedemel

Pynt
Hvid glasur – ca. 200 g flormelis blandet med 0,5 dl vand eller soya fløde
1 håndfuld mandelflager, Svansø
1 håndfuld hasselnøddeflager, Svansø
1 håndfuld frysetørret hindbær, Svansø

FREMGANGSMÅDE

  1. Rør sukker og smør sammen i en stor skål eller i en røremaskine, til du har en ensartet masse.
  2. Tilsæt først fløde og derefter sirup, og rør blandingen godt sammen.
  3. Tilsæt nu bagepulver, ingefær, kanel, kardemomme og kakao. Rør igen til det hele er fordelt.
  4. Tilsæt tilsidst melet lidt ad gangen, og rør til du har en formbar, men ikke alt for fast dej.
  5. Kom dejen på køl, eventuelt natten over i køleskabet, eller et par timer i fryseren.
  6. Rul efterfølgende din dej helt tyndt ud, og stik den ud med din(e) ønskede form(e).
  7. Kom kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen på 180 grader i 5 minutter eller til de er gyldne. Husk at hold øje, da de endeligt ikke må få for meget. Og jeg skulle hilse at sige, at det kan gå meget stærkt med så tynd en dej 🙂
  8. Lad småkagerne afkøle, og pynt dem derefter med glasur, nødder og frysetørret hindbær.

 

 

Opskriften er lavet i samarbejde med Svansø 

No Comments

    Leave a Reply