MORGENMAD / OPSKRIFTER

KLASSISK SPELTLANDSBRØD

Godmorgen venner. Jeg ved ikke med jer, men for mig findes der næsten ikke noget bedre end at stå op til en weekend, hvor brødet bager i ovnen, og der hen på formiddagen sniger sig et par skiver, måske flere ned i mavsen med favoritpålæg på – smør der smelter, peanutbutter med banan, højst sandsynligt en med pålægschokolade som afslutning. Bare duften af brødet er jo magisk og indbegrebet af en god weekend.

Som I måske så på min Instagram, så bagte jeg brødet forleden dag, hvilket gjorde torsdag morgen til en af de afslappede og totalt dejlige af salgsen. Sådan en rigtig lørdags torsdag morgen. Derfor er der ingen lun brødduft i lejligheden i dette øjeblik, men med et par skiver tilovers, som snart kommer på risteren med en kop kaffe til, så klager jeg bestemt ikke 🙂

Hav en dejlig weekend!

Ingredienser

10 g gær
4 dl koldt vand
10 g salt
2 spsk. olivenolie eller anden olie
100 g havregryn
500 g sigtet speltmel – jeg brugte Urtekrams

Fremgangsmåde

Oplæs gæren i koldt vand i en stor skål. Tilsæt resten af ingredienserne. Rør blandingen godt sammen, og hæld i en form, der er enten smurt eller belagt med bagepapir. Dæk dejen med et fugtigt klæde og sæt i køleskabet 8-10 timer (jeg lod det stå natten over). Bag brødet nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time og 15 minutter. Og så er der morgenbrød 🙂

Sponsoreret af Urtekram 

No Comments

    Leave a Reply