KAGE / OPSKRIFTER

KANELSNURRER MED DADEL REMONCE

Heldigvis har jeg i disse coronatider haft en enkelt pakke gær liggende i køleskabet. Ret perfekt eftersom min lokale netto efterhånden har haft udsolgt i et par dage nu. Men okay, indendørshygge og bagning går også ret godt hånd i hånd. Derfor besluttede jeg mig i går for at bage kanelsnurrer, hvilket er en klar favorit herhjemme. Eller det er faktisk lige meget, hvilket form de har. Om det er en snurrer eller en snegl. For de smager af det samme. Men kanelsnurrer ser simpelthen bare så fine ud, så nu skulle prøves. I forsøget på at få en mere fast og knap så flydende remonce har jeg gjort brug af dadler, hvilket virkede super godt! På den måde bliver al remoncen siddende i kanelsnurren i stedet for at ende på bagepladen. Jeg håber, du er så heldig at have en enkelt pakke gær, så du kan få prøvet opskriften 🙂

INGREDIENSER

1 dl plantemælk
25 g g gær
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
1 dl rapsolie
350 g mel

REMONCE
100 g dadler
30 g farin
0.5 dl vand
3 tsk kanel
60 g plantesmør

FREMGANGSMÅDE

I en lille gryde lunes mælken til lillefingertemperatur. Hæld det i en skål, og opløs gæren i mælken. Tilføj sukker, salt og rapsolie, og rør rundt. Tilføj melet lidt ad gangen (kan med fordel røres på en røremaskine), og ælt dejen godt, til den er sammenhængende og smidig. Lad dejen stå til hævning et lunt sted i en god time.

Kom dadler, farin, vand, kanel og plantesmør i en minihakker eller blend med en stavblender. Massen skal være helt cremet. Stil på køl, indtil dejen har hævet færdig.

Tænd ovnen på 200 grader. Del den færdighævede dej i to lige store kugler. Rul den ene klump dej fladt ud på bordpladen til en stor firkant, gerne på et stykke bagepapir. Fordel halvdelen af remoncen på den ene side af dejen. Fold den ene side af dejen over den anden, således at alt fyldet er dækket. Skær nu først dejen i strimler af 3 centimer, og giv derefter strimlerne et snit i midten, der går næsten hele vejen igennem på nær 1 centimeter for oven. Sno alle strimlerne om sig selv, og form dem til en snurre. Gentag hele processen med den anden halvdel af dejen, og kom alle kanelsnurrer på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dine kanelsnurrer i ovnen i cirka 15 – 20 minutter alt afhængigt af din ovn – husk at holde øje! Pynt eventuelt dine kanelsnurrer med hvid glasur.

Velbekomme!

Jeg har tidligere lavet en opskrift på disse spinatsnurrer – se videoen for at få helt styr på teknikken:

1 Comment

Leave a Reply