KAGE / OPSKRIFTER

Gammeldags (veganske) fastelavnsboller

OPSKRIFT (12 – 15 stk)

DEJ
100 g plantesmør
2 dl lun plantemælk
25 g gær
50 g sukker 
1 tsk salt
500 g hvedemel (100 g kan evt. erstattes af 100 g rugmel, hvis man ønsker en grovere bolle)

1. Rør gæren ud i den lune mælk
2. Sukker, salt og smeltet smør tilsættes
3. Melet æltes i
4. Dejen hæver til dobbelt størrelse et lunt sted (ca. 2 timer)

VANILJECREME
2 dl soya cuisine
3 dl plantemælk (sojamælk med vanilje er god!)
Revet skal fra en halv citron, 
2 spsk lys sirup
2 spsk chiafrø
4 spsk majsstivelse 
4 spsk vaniljesukker

1. Varm soya cuisine, 2 dl soyadrik, citronskal og sirup i en gryde
2. Lav en jævning af 1 dl soyadrik, chiafrø og majsstivelse
3. Tilsæt jævningen i gryden og kog godt igennem et par minutter, mens du pisker
4. Tag cremen af blusset og rør vaniljesukker i
5. Lad cremen køle af inden brug. 

FOLD OG BAG
1. Rul dejen ud på et bord og skær dejen i firkanter af 10 x 10 cm
2. Læg en god klat creme i midten og fold fastelavnsbollerne
3. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter
4. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
5. Pensel bollerne med plantemælk
6. Bag bollerne i ca. 15 minutter alt efter din ovn.
7. Lad bollerne køle af og pynt med glasur og nødder

No Comments

    Leave a Reply