AFTENSMAD / FROKOST / OPSKRIFTER

EFTERÅRSSALAT MED VEGGIE MINCED BEEF, ROSENKÅL & PEANUTDRESSING

Med efteråret kommer også anderledes og nye madvarer i supermarkederne. For ja, godt nok er vi vant til, at æbler og alverdens andet grønt og frugt er blevet til en falsk helårsvarer. Men de små rosenkål er altså en sjældenhed. Måske det bare er i mit lokale supermarked, men jeg kunne simpelthen ikke stå for de små søde kugler, der selvfølgelig skulle med hjem, og som desuden smager og ser helt fantastiske ud i en god varm salat her til efteråret.

Og det er nok de færreste, der tænker på tilberedte og dermed varme grøntsager, når man taler om salat. Men jeg synes simpelthen, det kan noget utrolig godt, særligt her til efteråret. At salaten ikke bare bliver snittet og er kold, men at den også bliver tilberedt, før den kommer i skålen. Faktisk kan salaten her sagtens udgøre et helt måltid – jeg fik den eksempelvis til aftensmad – da jeg har tilføjet en pakke veggie minced beef fra Like Meat. På den måde er jeg sikker på, at jeg får de proteiner, jeg har brug for, og samtidigt tilføjer de øvrige grøntsager godt med vitaminer og mineraler til måltidet. Desuden er det sprøde veggie minced beef, de letstegte rosenkål og den perfekte peanutdressing virkelig en kombination, der kan noget! Prøv det 🙂

INGREDIENSER

½ stor sød kartoffel
200 – 300 g rosenkål
1 håndfuld mandler
1 lille rødløg
1 pakke veggie minced beef fra Like Meat – kan købes i Super Brugsen
1 rødløg
1 lille hjertesalat
½ æble
Olie til stegning
Salt
Eventuelt sorte sesamfrø

Peanutdressing
1 god spsk peanutbutter
2 – 3 spsk kogende vand
Et lille drys salt

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 200 grader. Skær den søde kartoffel i store tern, kom ternene på en bageplade med bagepapir og hæld lidt olie og salt over ternene. Kom dem i ovnen og bag i ca. 20 – 25 minutter.

Skyld rosenkålen under vand og rens dem for jord. Skær dem i halve, og kom dem på en varm pande med olie samt salt og peber. Hak i mellemtiden mandlerne, og kom dem efter et par minutter på panden, så de får mulighed for at stege sammen med rosenkålen. Steg indtil rosenkålen har fået en brun skorpe, og samtidigt er møre indeni.

Hak rødløget i tynde både. Kom det på en varm pande med olie og steg ganske kort. Åben din pakke med veggie minced beef og kom det på panden med rødløget. Steg i 4 – 5 minutter, indtil rødløget er blødt og mincen er sprød.

Kom ingredienserne til peanutdressingen i en lille skål, og rør godt rundt, til alle klumperne er væk.

Hak hjertesalaten groft samt skær æblet i små trekanter.

Blandt nu hele salaten sammen og top med peanutdressing og sorte sesamfrø.

Velbekomme!

Veggie minced beef er sponsoreret af Like Meat

No Comments

    Leave a Reply