Aftensmad til 4 personer
BURGERBOLLE MED GRÆSKARKERNER & SESAM
Opskriften giver 6 store burgerboller
5 dl lunken vand
25 g gær
1 tsk salt
3 spsk knuste hørfrø, Svansø
1 dl plantebaseret yoghurt
1,5 dl græskarkerner, Svansø
2 dl rugmel
10 dl hvedemel
1 dl sesamfrø, Svansø
Opløs gær i lunken vand. Tilsæt salt, knuste hørfrø, plantebaseret yoghurt og græskarkerner– rør gerne det hele ud, så der ikke er klumper. Kom derefter melen i dejen lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen, til den er smidig. Kør gerne dejen på en røremaskine, hvis du ejer sådan en – det sparer nemlig én for lidt kræfter – hvis ikke, så ælter du bare dejen i hånden. Stil dejen til hævning et lunt sted – gerne i minimum 2 timer – eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse. Form efterfølgende store burgerboller – opskriften giver ca. 10 stk – læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 20 minutter. Husk at holde øje med bollerne, da alle ovne er forskellige. Klar til fyld!
TOMATSPREAD
1oo g mandler, Svansø
1 glas soltørrede tomater, Svansø (120 g i drænet vægt)
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk persille
2 spsk. gærflager (kan sagtens udelades)
Salt, peber & citron
FRITTER
500 g kartofler, søde kartofler eller blandede rodfrugter
3 spsk. sesamfrø, Svansø
Olivenolie, Svansø
Salt & peber
Vask og rens dine kartofler eller rodfrugter, og skær dem i stave eller både. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Hæld olie over, drys med sesamfrø og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne eller rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i omkring 30 – 40 minutter alt afhængigt af din ovn.
FYLD
12 stk. falafler, kan købes i diverse supermarkeder
150 g blandet salat
Andet grønt såsom syltede rødløg, tomater, avokado osv.
Lun falaflerne efter anvisning i enten mikroovn eller ovn og skyl salaten. Klar til anretning!
ANRETNING
Skær burgerbollerne over i halve. Kom tomatspread på bunden efterfulgt af salat. Kom de lune falafler i (3 stk. til hver burger), og slut af med syltede rødløg, tomater, avokado eller hvad du nu har lyst til. Velbekomme!
Opskriften er lavet i samarbejde med Svansø
No Comments