DESSERT / KAGE / OPSKRIFTER

BLÅBÆRMUFFINS MED BÆRSKUM

Jeg havde gang i ok mange kager til min fødselsdagsfejring i lørdags. Og jeg skal lige hilse at sige, at der blev brugt lige lovligt mange timer i køkkenet. Måske også lidt for mange. Men ikke desto mindre blev resultatet temmelig godt. I hvert fald hvis man har en stor trang til sukker og sødt. Og her var disse blåbærmuffins med bærskum altså temmeligt lækre! Dejen blev måske en anelse kompakt, men med bærskummet var de altså helt ok og spiselige! Og de blev faktisk ikke dårligere af en dag eller to i køleskabet! Mere svampede og mere mums.

Opskriften stammer fra Mia Sommers fine kogebog Veganske fristelser – jeg har dog lavet et par få ændringer

Giver 12 – 14 muffins

MUFFINS

300 g hvedemel
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 moden banan – most
½ dl rapsolie
2 dl plantemælk
150 g blåbærsyltetøj
Muffinsforme

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål.
  • Tilsæt den moste banan, olie og vand, og bland dejen godt.
  • Hæld 1 god spsk dej i hver form.
  • Læg 1 tsk blåbærsyltetøj ovenpå dejen og afslut med 1 god spsk dej, så syltetøjet bliver dækket.
  • Bag kagerne i ovnen i 20 – 25 minutter.
  • Lad kagerne køle helt af, mens du laver bærskummet.

BÆRSKUM

1 soya cuisine piskbar fra Alpro
Lidt citronsaft
Blåbærsyltetøj
Friske blåbær eller brombær

  • Pisk sojapiskefløden og citronsaften, til det er helt stivt.
  • Tilsæt blåbærsyltetøj til skummet – prøv dig frem, til du synes, det har den rigtige farve og smag.
  • Smør bærskummet på muffinsene – enten med en almindelig dejskraber eller med sprøjtepose og tyl.
  • Pynt til sidst med friske bær.

No Comments

    Leave a Reply