AFTENSMAD / OPSKRIFTER

AARSTIDERNE – LASAGNE MED TOMAT, SPINAT, SOLSIKKEKERNER & RUCOLASALAT

OPSKRIFTEN PASSER TIL 2 PERSONER
TID I KØKKENET – 50 MINUTTER

INGREDIENSER

  • 1 bagekartoffel (i små tern a 1 x 1 cm)
  •  350 g gulerødder (1 gulerod i tern a 1 x 1 cm, resten revet groft)
  • 1 grøntsagsboullion
  • 1 løg (hakket groft)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 2-3 stængler bladselleri (i små tern a ½ x ½ cm)
  • 1 karton hakkede tomater
  • 20 g solsikkekerner (udblødt dagen før samt drænet)
  • 3 spsk gærflager
  • 150 g spinat (hakket groft, brug også stilkene)
  • ½-1 pakke fuldkornslasagneplader
  •  spidskål (fintsnittet)
  • 1 bundt rucola
  • eddike (fx æblecidereddike)
  • sennep
  • salt & peber
  • Olivenolie til salat og stegning

FREMGANGSMÅDE

1. Sæt vand over til grønt, fx i en elkedel.

2. Skyl, skur og skær bagekartoflen og 1 gulerod i små tern a 1 x 1 cm. Kom dem i en gryde, dæk med kogende vand og tilsæt en grøntsagsboullion. Kog ternene helt møre i 8-10 minutter. Dræn dem, men gem lidt af kogevandet til “ostesaucen”.

3. Skyl og klargør imens resten af grøntsagerne efter anvisning i ingredienslisten.

4. Varm en rummelig gryde op med olivenolie i, og sauter løg, hvidløg, bladselleri og resten af gulerødderne i 4-5 minutter. Hæld hakkede tomater på, og lad det småboble i 10 minutter. Spæd evt. med lidt vand, hvis saucen bliver for tyk.

5. Lav imens en “ostesauce” ved at blende de møre kartoffel- og gulerodstern med de udblødte solsikkekerner samt en smule af kogevandet fra grøntsagerne, til du har en glat creme. Tilsæt gærflager og smag til med salt og peber.

6. Tænd ovnen på 200 grader. Vend spinaten i tomatsaucen, og varm saucen igennem, 1-2 minutter, imens ovnen varmer op.

7. Find et kvadratisk ovnfast fad frem, og fordel lidt “ostesauce” i bunden af det. Læg herefter lasagneplader, spinat-tomatsauce og “ostesauce” i lag, og afslut med et lag sauce.

8. Dæk fadet med bagepapir, og bag lasagnen i ovnen i 20-25 minutter, til pladerne er møre. Fjern bagepapiret, og bag endnu 5-8 minutter, til lasagnen er gylden på toppen.

9. Lav en dressing af 3-4 spsk. eddike, 4-5 spsk. olivenolie, salt, peber og evt. ½ tsk. sennep. Vend spidskål og rucola med dressingen, og anret salaten på et fad.

Servering
Server den varme lasagne med rucola-kålsalaten.

No Comments

    Leave a Reply