DESSERT KAGE OPSKRIFTER SPONSORERET

BANANMUFFINS

Opskriften giver 20 muffins

INGREDIENSER

300 g mel
150 g rørsukker, Svansø
50 g blå birkes, Svansø
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
0,5 tsk. salt
2 dl plantemælk
2 spsk. citronsaft
3 store modne bananer
3,5 spsk. olie, Svansø
2 spsk. æblemos
2 spsk. vaniljeekstrakt
3 spsk. knuste hørfrø, Svansø
9 spsk. vand, kogende
40 g hasselnøddeflager, Svansø

FREMGANGSMÅDE

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og find dine muffinsforme frem.
  2. Bland mel, rørsukker, blå birkes, bagepulver, natron, og salt sammen i en stor skål.
  3. I en ny skål blandes plantemælk og citronsaft – lad blandingen trække i et par minutter, til mælken tykner.
  4. I en blender kommes bananer, olie, æblemos, vaniljeekstrakt samt blandingen af plantemælk og citronsaft. Blend massen til der ikke er flere bananstykker.
  5. Hæld den flydende bananmasse i den store skål mede alle de tørre ingredienser, og pisk godt sammen.
  6. Lav nu et hørfrø æg ved at blande dine knuste hørfrø (gøres nemt i en mini blender eller morter) sammen med kogende vand. Lad blandingen trække i et par minutter, til al væsken er optaget.
  7. Tilføj dit hørfrø æg til dejen, og rør endnu engang dejen godt sammen, til der ikke er flere klumper.
  8. Hak den mørke chokolade og hasselnødderne og vend i dejen med en dejskraber.
  9. Hæld dejen i bageformen og bag kagen i ovnen i godt 20 – 30 minutter. Tjek gerne om dejen slipper med ene kniv eller strikkeepind.
  10. Lad kagen køle af inden servering – velbekomme 🙂

Opskriften er lavet i samarbejde med Svansø

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply