KAGE OPSKRIFTER

BANANKAGE

INGREDIENSER

350 g mel
150 g rørsukker
50 g brun farin
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. kanel
0,5 tsk. salt
2 dl plantemælk
1 spsk. citronsaft
3,5 spsk. smagsneutral olie
3 store modne bananer
3 spsk. hørfrø, knuste
9 spsk. vand, kogende
2 spsk. vaniljeekstrakt
2 spsk. æblemos
100 g mørk chokolade, hakket
1 dl hasselnødder, hakket
1 håndfuld hasselnødder til pynt

FREMGANGSMÅDE

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd en bageform på ca. 10 x 17 x 7 cm med bagepapir.
  2. Bland mel, rørsukker, brun farin, bagepulver, natron, kanel og salt sammen i en stor skål.
  3. I en ny skål blandes plantemælk og citronsaft – lad blandingen trække i et par minutter, til mælken tykner.
  4. I en blender kommes bananer, smagsneutral olie samt blandingen af plantemælk og citronsaft. Blend massen til der ikke er flere bananstykker.
  5. Hæld den flydende bananmasse i den store skål mede alle de tørre ingredienser, og pisk godt sammen.
  6. Lav nu et hørfrø æg ved at blande dine knuste hørfrø (gøres nemt i en mini blender eller morter) sammen med kogende vand. Lad blandingen trække i et par minutter, til al væsken er optaget.
  7. Tilføj dit hørfrø æg til dejen sammen med vaniljeekstrakt og æblemos. Rør endnu engang dejen godt sammen, til der ikke er flere klumper.
  8. Hak den mørke chokolade og hasselnødderne og vend i dejen med en dejskraber.
  9. Hæld dejen i bageformen og bag kagen i ovnen i godt 30 – 40 minutter – tjek gerne om dejen slipper med ene kniv eller strikkeepind.
  10. Lad kagen køle af inden servering – velbekomme 🙂

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply