AFTENSMAD FROKOST MADPAKKE OPSKRIFTER

3 VEGANSKE BURGERE

Jeg var i sidste uge i køkkenet med Gitte Mary, der ligeledes er veganer, og som virkelig også er for cool på zero waste fronten! Vi havde bestemt på forhånd bestemt temaet for dagen: burgere, burgere og atter burgere. Derfor blev der virkelig heller ikke sparet på alle de gode sager, og vi fik lavet 3 ret så lækre burgere, hvis jeg selv skal sige det! Alle 3 burgere er lavet med den samme burgerbolle, men med 3 forskellige kombinationer af fyld. I videoen på Gittes youtube kan du se selve fremgangsmåden, og vil du gerne have det hele lidt mere detaljeret, kan du finde opskriften i indlægget længere nede.

Desuden skal det nok siges, at vi mange af stederne har taget den lidt hurtige løsning – mest af alt, fordi det nogle gange gerne bare må gå lidt nemmere og ja, hurtigere :)) Derfor vælger vi eksempelvis at købe falafler, i stedet for at lave dem selv, på samme måde som vi også vælger at købe os til en vegansk rød pesto, selvom man selvfølgelig også sagtens selv kunne have lavet den!

SPINAT BURGERBOLLE 

5 dl lunken vand
25 g gær
1 tsk salt
1 dl havregryn
3 spsk knuste hørfrø
1 dl. plantebaseret yoghurt
150 g spinat, efter optøet fra frost og væden klemt fra
2 dl rugmel
10 dl hvedemel

Opløs gær i lunken vand. Tilsæt salt, havregryn, knuste hørfrø, plantebaseret yoghurt og spinat – rør gerne det hele ud, så der ikke er klumper. Kom derefter melen i dejen lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen, til den er smidig. Kør gerne dejen på en røremaskine, hvis du er så heldig at eje sådan en – det sparer nemlig én for lidt kræfter – hvis ikke, så ælter du bare dejen i hånden. Stil dejen til hævning et lunt sted – gerne i minimum 2 timer – eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse. Form efterfølgende store burgerboller – opskriften giver ca. 10 stk – læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 20 minutter. Husk at holde øje med bollerne, da alle ovne er forskellige. Klar til fyld!

BURGER 1 – FALAFEL HEAVEN

Fyld til 1 burger – gang blot op, hvis du vil lave til flere

2 spsk. soltørrede tomater
3 spsk. færdig rød pesto på glas
2 håndfulde spinat
3 stk. falafler, laves selv eller købes færdige
1 avokado, skåret i tynde skiver

Hak de soltørrede tomater fint, og rør dem sammen med din røde pesto (giver blot pestoen lidt ekstra smag og konsistens). Smør pestoen på burgerbollen. Læg derefter først spinat på bunden. Halver dine falafler og kom dem ovenpå, for til sidst at toppe med avokado. Saml burgeren og spis 🙂

BURGER 2 – CREAM CHEESE & DILD

Fyld til 1 burger – gang blot op, hvis du vil lave til flere

150 g vegansk cream cheese, vi brugte en fra violife
2 spsk. citronsaft
1 dl. dild, finthakket
peber
3 blade salat
2 spsk. syltede rødløg, se opskrift nedenunder*
 agurk, skåret helt tyndt og derefter rullet. 

I en lille skål blandet cream cheese, citron, dild og peber. Rør godt sammen, og smag gerne til med lidt ekstra af ingredienserne. Fordel den færdige cream cheese på burgerbollerne (der vil være rigeligt til minimum 2 burgere), og kom derefter salat, syltede rødløg og agurk ovenpå. Velbekomme 🙂

*SYLTEDE RØDLØG

Laves gerne 1 times tid i forvejen:
1 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker
2 rødløg – snittet i tynde både
1/2 tsk groftkværnet peber

Lav de syltede rødløg ved at komme eddike, sukker og sort peber i en lille kasserolle. Varm det op, til sukkeret er smeltet. Kom det fintsnittede rødløg på glas, og hæld lagen over. Lad løgskiverne trække i lagen, gerne 1 times til, indtil du skal spise.

BURGER 3 – SPRØDE KARTOFLER, HUMMUS & SLAW 

Fyld til 1 burger – gang blot op, hvis du vil lave til flere

4 små kogte kartofler
2 spsk. plantesmør
Lidt salt & peber
¼ rødbede, revet
½  gulerod, revet
3 spsk. hummus
1 håndfuld spinatblade
½  håndfuld persille

Steg kartoflerne i plantesmør sammen med salt og peber, indtil de har fået farve og er godt sprøde. Riv rødbede og gulerod groft på et rivejern, og bland sammen i en lille skål. Nu er vi klar til at samle burgeren! Smør først hummus på burgerbollerne. Kom herefter spinatblade og persille på bunden. Læg de stegte kartoffelskiver ovenpå, og top med din slaw af rødbede og gulerød. På med burgerbollen og wupti 🙂


You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply