MORGENMAD OPSKRIFTER SPONSORERET

VEGANSK MORGENMAD MED HJEMMELAVET MYSLI & NØDDESMØR

MYSLI

100 g. mandler, Svansø
2 dl hasselnøddekerner, Svansø
1/2 dl chiafrø, Svansø
1 dl hørfrø, Svansø
4 dl. havregryn, gerne grovvalset
1/2 tsk. salt
1/2 dl smagsneutral olie
1 dl lys sirup
10 g frysetørret hindbær, Svansø

Hak mandler og hasselnødder groft. Kom alle ingredienserne, pånær frysetørret jordbær, i en stor skål. Rør godt rundt, så det hele bliver godt blandet sammen. Kom blandingen på en beklædt bageplade, og bag myslien i en forvarmet ovn på 150 grader i 20 – 25 minutter. Hold øje undervejs, da det endelig ikke må brænde på. Tag myslien ud af ovnen og lad det afkøle. Afkølingen vil samtidigt gøre myslien knasende og godt sprød. Tilsæt de frysetørrede jordbær, og kom den færdige mysli på glas.

NØDDESMØR

100 g mandler, Svansø
100 g solsikkekerner, Svansø
3 spsk. kakaopulver
4 tsk. vaniljesukker
Knivspids salt

Kom mandler og solsikkekerner i en kraftig blender. Blend i et godt stykke tid – først bliver det til små stykker, derefter en grov masse, og efter lidt tid en fast creme! Blend gerne så længe, du har tålmodighed til, og hjælp gerne din blender på vej ved at skrabe massen rundt engang i mellem. Når du har en lækker cremet nøddemasse, tilføjes kakaopulver, vaniljepulver og lidt samt, hvorefter du blender lidt igen. Kom den færdige creme i et glas og opbevar på køl.

ANRETNING

Kom plantebaseret yoghurt efter eget valg i en skål. Tilsæt en god skefuld af den hjemmelavede nøddesmør, og top med lækker mysli. Tilføj eventuelt lidt sirup, for mere sødme, hvis du vælger en neutral yoghurt.

Reklame for Svansø

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply