AFTENSMAD OPSKRIFTER

VEGANSK RAMEN NUDELSUPPE

Ramen til 2 personer 

OVNBAGT TOFU

200 g tofu, i aflange tern
1,5 spsk. tahin
1,5 spsk. soya sauce
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. chiliflager

Skær tofuen i aflange tern, eller som du selv ønsker. I en skål blandes tahin, soya sauce, presset hvidløg og chiliflager. Rør marinaden godt rundt, til du har en tyk creme, og vend dine tofustykker i skålen. Lad tofustykkerne marinere i 5 – 10 minutter, hvorefter du kommer dem på en bageplade med bagepapir (husk at fordel dem jævnt, så de ikke ligger i klumper), og bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 20 – 25 minutter. Husk alle ovne er ens! I mellemtiden kan du forberede de øvrige ingredienser 🙂

STEGTE SVAMPE

250 g champignoner, i kvarte
3 spsk. soya sauce
1 hvidløg, presset
0.5 spsk. tahin
1 dl vand
Lidt olie til stegning

Skær dine svampe i mundrette stykker. Kom dem på en varm pande med lidt olie, og lad dem stege kort i 5 minutter. I en skål blandes soyasauce, presset hvidløg og tahin. Rør godt rundt i blandingen, og hæld den herefter over dine svampe på panden. Lad det stege i 1 minut, og kom herefter 1 dl vand på panden. Lad nu dine svampe stege, til al væden er forsvundet. Herefter slukker du blot for panden, og dine svampe er klar 🙂

SUPPE

1 løg, finthakket
2 hvidløg, finthakket
2 terninger grøntsagsboullion
1 liter kogende vand
2 spsk miso pasta
1 tsk salt
Lidt peber
Olie til stegning

Hak løg og hvidløg fint. Kom det i en stor opvarmet gryde med lidt olie, og steg i 5 minutter til løget er blødt og til dels brunet. Kom det kogende vand i gryden sammen med grøntsagsboullion, og lad det simre i 10 minutter. Sluk herefter for blusset, og kom din miso pasta i blandingen. Sørg for at røre rundt, til al pastaen en opløst. Smag til med salt og peber, og lad blandingen stå på lave varmegrader indtil servering.

FRISK GRØNT

3 gulerødder, i tynde strimler
1 rød peber, i tynde strimler
2 forårsløg, i små skiver
2 håndfulde bønnespirer

Vask og snit alle grøntsagerne, og læg dem klar på en tallerken til din suppe. En god måde at få gulerodsstrimlerne tynde, gøres ved at bruge en gulerodsskræller eller et mandolinjern. Du kan desuden bruge lige de grøntsager, du har lys til, og gerne hvis du har noget tilovers i dit køleskab 🙂

ANRETNING

Kom dine friske grøntsager i en passende serveringsskål. Kom ligeledes de stegte svampe samt den ovnbagte tofu i skålen, og afslut ved at hælde den varme suppe over. Klar til servering, velbekomme 🙂

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply