AFTENSMAD OPSKRIFTER

VEGANSKE BUTTERDEJSPAKKER MED BØNNER & CREMET GRØNT

Butterdejspakker lyder måske ikke ligefrem veganske. Men tro det eller lad være. For den billigste færdigdej i kølemontren i Føtex – og sikkert også mange andre steder i andre mærker – indeholder hverken smør eller mælk. Hvor meget reel butterdej, der er over det hele, kan vi diskutere, når smørret er byttet ud med olie, hahah. Men som veganer er jeg mere end tilfreds. For det gør madlavningen både overskuelig og nem at lave – faktisk er det kun grøntsagsblandingen, der skal tilberedes på panden, og så passer butterdejspakkerne ellers sig selv i ovnen. Og så kan den sprøde butterdej virkelig gøre noget fantastisk ved en omgang grøntsagsfyld, der både bliver delikat, præsentabel på end anderledes måde end hvad jeg plejer og ikke mindst hulans lækkert. Jeg kan ikke sige andet end PRØV DET 🙂

INGREDIENSER

1 almindeligt løg – små tern
1 gulerod – revet
3 gode håndfulde grønkål – finthakket
1,5 tsk spidskommen
1,5 tsk paprika
0,5 tsk peber
1 tsk salt
6 cherrytomater – i små tern
1 dåse kidneybønner – drænet
1/2 dåse kokosmælk
1 spsk tahin
1 pakke butterdej – jeg brugte blot den billige fra Føtex
Olie til stegning

FREMGANGSMÅDE

Varm en pande med lidt olie og svits kort det almindelige løg, til det er blødt. Kom efterfølgende den revne gulerod, det finthakket grønkål og cherrytomaterne på panden sammen med alle krydderierne, og lad det stege et par minutter, til grøntsagerne er møre. Tilføj en dåse kidneybønner uden væske og rør godt rundt i blandingen- bønnerne må gerne mases lidt under omrøring, så massen får en mere klistret konsistens. Tilsæt til sidst en dåse kokosmælk sammen med tahin, og lad blandingen simre, til væsken er mere eller mindre væk og det har en mere fast, men stadig saftig konsistens. Husk gerne at smag til med salt, peber eller de øvrige krydderier, hvis du vil have det lidt stærkere.

Fold din butterdej ud. Skær den over på midten, så du har to lige store firkanter. Fordel den færdige grøntsagsblanding i en firkant i midten af hver butterdej – husk at gemme to små portioner til pynt. Fold nu butterdejen ind over fyldet – hvert hjørne trækkes ind over midten, og brug eventuelt lidt vand som lim til at lukke kanterne. Kom butterdejspakkerne i en forvarmet ovn på omkring 200 grader og bag i godt 20 minutter alt afhængigt af din ovn. Voila 🙂

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply