AFTENSMAD OPSKRIFTER

AARSTIDERNE – FLÆKÆRTESUPPE MED ASPARGES OG ÆRTESKUD

TID: 40 MIN

TIL 2 PERSONER

INGREDIENSER

200 g grønne flækærter (iblødsat i koldt vand i køleskabet dagen inden)

1 løg (finthakket)

2 fed hvidløg (finthakket)

½ brev grøntsagsbouillon eller 1 grøntsagsboullion

1 pose / 50 g ærteskud

1 tsk røget paprika

½ citron

200 g asparges (i skrå stykker a 2 cm – se køkkennote)

Olivenolie

Havsalt

Sort peber

FREMGANGSMÅDE

1. Hæld iblødsætningsvandet fra flækærterne, og skyl dem godt.

2. Sæt vand over til suppe, fx i en elkedel.

3. Klargør løg og hvidløg efter anvisning i ingredienslisten.

4. Sauter finthakket løg og hvidløg i en rummelig gryde, til de er klare og bløde.

5. Tilsæt de grønne flækærter til gryden, og hæld 8 dl kogende vand på. Tilsæt bouillon, og lad det småsimre, til flækærterne er helt møre, 25-30 minutter. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det virker tørt.

6. Skyl og klargør imens resten af grøntsagerne efter anvisning i ingredienslisten. Anret ærteskuddene i en skål.

7. Smag suppen til med salt, sort peber, lidt røget paprika og citronsaft. Blend suppen kort med en stavblender, og juster evt. konsistensen med lidt vand.

8. Varm en pande op med lidt olie, og steg aspargesstykkerne sprødmøre, 1-2 minutter. Krydr med salt.

SERVERING

Anret flækærtesuppen i store, dybe tallerkener. Dryp med lidt olivenolie, drys med lidt røget paprika og stegte asparges, og top med ærteskud.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply