AFTENSMAD FROKOST OPSKRIFTER

PASTA MED GRØN PESTO OG TOMATER

Hvornår er pasta og pesto nogensinde en dårlig kombination? Aldrig, hvis I spørger mig!

Før i tiden lavede jeg kun pesto på pinjekerne og basilikum. Andre som mig? Nu har jeg dog fundet ud af, at grøn pesto kan laves på stort set alt. Og den bliver lige god hver gang! Om så det er på rocula, grønkål, mandler eller hvilke nødder jeg nu lige har liggende. Personligt synes jeg, det er ret nemt at lave på rocula. Jeg bruger omkring halvdelen af pakken i selve pestoen, og resten som fyld eller i en bøtte i køleskabet til de næste dage. Og så er det også lidt mere tilgængeligt end grønkålen 🙂

Og så er der altid det store spørgsmål om gærflagerne. Hvor de kan købes, og hvilken funktion de overhovedet har? Gærflager er svære at finde i almindelige supermarkeder. Derfor køber jeg dem altid over Greenos, som heldigvis leverer super hurtigt. Gærflagerne giver pestoen en mere cremet og “ostet” smag, hvilket er ret genialt, når parmesanosten er droppet. Selvom gærflager kan virke som en ret fjern og underlig ingrediens, så fungerer det altså super godt, og jeg kan kun anbefale at købe en pose og prøve det af! Dog skal det siges, at denne pesto sagtens kan laves uden gærflagerne, hvis ikke man lige kan få fat i det. Retten smager dejligt, og pestoen er smagsfuld og godt krydret både med og uden gærflager!

PASTA MED GRØNKÅLSPESTO OG TOMATER

En portion grov pasta

En portion vegansk pesto (se opskrift nedenunder)

4 – 5 cherrytomater

Evt. lidt frisk timian til pynt

FREMGANGSMÅDE:

1. Start med at sætte pastaen over kog.

2. Lav imens en portion pesto (se opskrift nedenunder).

3. Skær tomaterne i kvarte.

4. Når pastaen er kogt færdig – Hæld vandet fra og kom i en skål.

5. Bland pastaen med en god portion pesto (der vil højst sandsynligt være mere pesto tilbage – Gem det i en bøtte i køleskabet og brug det som lækkert pålæg eller til vegansk kartoffelpizza!).

6. Top med tomater og evt. lidt frisk timian.

7. Velbekomme 🙂

OPSKRIFT PÅ VEGANSK PESTO

50 g grønkål, rocula eller basilikum

50 g mandler

1 dl vand

3 spsk olie

4 spsk citronsaft

3 spsk gærflager (kan udelades)

2 fed hvidløg

1,5 tsk salt

FREMGANGSMÅDE

1. Put alle ingredienser i en blender (alternativt brug en stavblender).

2. Blend til du har en grov, men cremet konsistens.

3. Done, det er så enkelt at lave ?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply